Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Няма кандидати за имот в Капана

Липса на кандидати да станат собственици на помещение в сърцето кв. „Капана“ абсолютно срина цената на обекта. Имотът на ул. „Железарска“ бе обявен за публична продан от ЧСИ преди месеци, но неуспешните търгове единствено доведоха до поевтиняването му с 40%.
Новата първоначална цена, пусната от съдия изпълнителя на 14 май, е 49 902 евро, или 97 600 лева. За сравнение през януари сумата бе 82 459 евро /161 276лв./, а през февруари 68 716 евро /134 397лв./. Офертата е отворена за наддаване от 24 юни до 24 юли. На следващия ден трябва да стане ясно дали ниската цена този път е успяла да привлече кандидат купувачи.
Площта на имота е от малко над 95 кв.м., ведно с 17,44% идеални части от сградата и идеални части от правото на строеж върху поземления имот. Състоянието на помещението не е привлекателно и за да започна да функционира като обект с каквото и да е предназначение, новият собственик ще трябва да внесе подобрения. Първоначалната стойност за залози този път определя цена от 525 евро за квадратен метър, което предвид локацията на обекта го прави добър вариант за инвестиция.
През годините обаче върху имота има няколко наложени възбрани от частни съдебни изпълнители в Пловдив, първата от които преди десетилетие. Има данни за наложени тежести заради необслужена ипотека към “Българо-Американска кредитна банка" на стойност 517 000 евро.. Длъжници и собственици на помещението в Капана са Петър Беширов и съпругата му Елена Беширов. Той е свързан с 10 действащи дружества. Вписан е като собственик и управител на фирмите „Ромекс Кар“ и „Ромекс Инс“, които се занимават с производство и търговия на товаро-подемни машини. Три дружествата му вече са обявени в несъстоятелност. /трафикнюз

Публикувана на
18 Май 2024 година