Новина от категория България
Архив на публикациите

Атентат срещу Пепи Еврото в Белград

Скандалният бивш началник на столичното следствие и главен герой в рекетьорската афера „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото е станал мишена на неуспешен атентат в столицата на Сърбия – Белград, където се укрива от правосъдието от миналата есен.
Официална информация за неуспешното покушение срещу Пепи Еврото няма, тъй като той не е информирал полицейските власти в Сърбия за опита да бъде ликвидиран. Твърди се, че неуспешното покушение се е случило в средата на месец февруари в тузарския квартал „Дедине“ в Белград, където бившия следовател живеел в огромна къща с басейн под наем. Двама наемници на мотор изстреляли няколко куршума по мерцедеса на Пепи Еврото, който бил със затъмнени стъкла. Разправят, че именно заради затъмнените прозорци с подсилено фолио, куршумите, изстреляни от наемните убийци, не успели да засегнат нито Петьо Петров, нито шофьора на лимузината му, който е българин.
Само дни след неуспешния опит да бъде ликвидиран, Пепи Еврото напуснал скоропостижно Сърбия. Установил се в Истанбул, където обитава просторен апартамент в квартал „Бешикташ“ и е зорко охраняван от цял екип въоръжени гардове.
Смята се, че неуспешното покушение срещу Петьо Петров – Еврото е свързано с мафиотската екзекуция на друг неформален лобист и рекетьор от съдебната система – Мартин Божанов – Нотариуса. /народбг

Публикувана на
18 Май 2024 година