Новина от категория България
Архив на публикациите

Кокорчо скочи на Бойко Борисов

На 9 юни, ако не излезете да гласувате, ей тези ще си купят изборите. Да, това е. 500 лева на глас са се заели да дават." Това обяви съпредседателят на ПП-ДБ и бивш финансов министър Асен Василев, докато сочеше на симпатизанти на коалицията в Ловеч портрети на лидерите на ГЕРБ и ДПС Бойко Борисов и Делян Пеевски.
Това стана на предизборно мероприятие на десницата, в което се включи и експремиерът Денков. От публиката се понесе неясен шум при думите му, така че той се дообясни. "Това, което ние чуваме, е, че са стигнали до 500 – толкова са отчаяни. Техните гласове са под строй и са ограничени, и се знаят кои са. Това са гласовете, които получават от тях облаги или ги е страх. Всички други, които са свободни, ако гласуваме като в Германия – 75 процента, или в Гърция – 63 процента, тези двамата ще вземат под 50 депутата общо. ДПС ще са колкото ИТН", твърдеше убедено Кокорчо.
От думите му излезе, че ПП-ДБ са искали предсрочните избори. "Миналия парламент успяхме да ги прилъжем да подкрепят нашето правителство и Ники Денков, а не ние да подкрепим тяхното и да се работи по нашата програма. В момента, в който те казаха – а, не завиваме обратно към модела на постната пица и да няма честни конкурси – това е моментът, в който казахме – хайде, пак при хората", описа историята на сглобката.
Съпредседателят на ПП-ДБ цитира мисъл на Стефан Стамболов, че ако трябва ще се хване за опашката на дявола, но ще измъкне България. Какво конкретно означава това в политически план, не обясни. За пореден път повтори твърдението си, че България не е бедна, а богата страна, стига "да не се краде".лупа

Публикувана на
19 Май 2024 година