Архив на публикациите

Нова версия на Let It Be

Документалният филм за "Бийтълс" Let It Be от 1970 година се завърна на екран в ново, дигитално качество, на платформата Disney+. Той е заснет през януари 1969 г. от режисьора Майкъл Линдзи-Хог и показва напрежението между Джон Ленън, Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, което ги кара да поемат по различни пътища и да сложат край на най-легендарната група в историята на рока.
Във филма се усеща надвисналата раздяла на групата през април 1970 г. Той излиза на екран месец след нея и се превръща в своеобразен послеслов за края на кариерата им.
„Джордж не успява да запише много песни, защото Джон и Пол са толкова брилянтни и плодотворни", каза Джонатан Клайд от компанията Apple Corps, създадена през 1968 от самата група „Бийтълс“. "Джон се беше запознал с Йоко Оно и вървеше по свой път, Пол правеше това, което искаше, а Ринго беше започнал да създава филми", добави той.
Повторната премиера, 55 години по-късно, бе съпроводена и от нова версия на клипа към песента Let It Be. Видеото, което пренася зрителите на репетициите и в студиото. Тогава към "Бийтълс" - в състав сър Пол Маккартни, Ринго Стар и покойните Джон Ленън и Джордж Харисън, се присъединява композиторът Били Престън, с когото те създават и записват последния си албум.труд

Публикувана на
19 Май 2024 година