Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Банка продава на търг комлекс с над 200 апатамента

Най-големият търг в Пловдив, организиран от Агенцията за публичните предприятия и контрол, ще се проведе през юни. Българската банка за развитие продава недовършен жилищен комплекс с над 200 апартамента, 170 паркоместа и 35 магазина. Той се намира непосредствено зад спортна зала „Колодрума“, като е на калкан с комплекса на „Гербера“ на булеварда.
Началната цена на търга 33 млн. лева, като в него се включва парцела от близо 7 дка, а РЗП-то е над 30 000 кв.м.
Жилищният комплекс е със шест секции, които са заключени между булевардите "Менделеев" и "Найчо Цанов", като неговият строеж започна преди повече от 10 години. Инвеститори бяха „Сиенит холдинг“, като в реализацията участваха още две компании. Въпреки че продажбата на апартаментите бе стартирана, комплексът така и не бе довършен, а комплексът попадна сред обектите, които кредиторите от ББР организират. Според обявлението комплексът е завършен на „груб строеж“.
Най-високата секция е на 16 етажа, като в нея има апартаменти, офиси и магазини. Част от тях дори са продадени.
Според обявлението търгът ще се състои н 16 юни, като в момента се приемат документи за електронния търг. Началната цена е 33 млн. лева без ДДС, а депозитът за участие е 3,3 млн. лева. Стъпката за наддаване е 660 хил. лева.
В самите условия на търга има интересни клаузи. Една от тях е, че ако никой от оторизиралите се участници, не обяви по-висока от началната цена с една стъпка, търгът се обявява за закрит и внесените депозити за участие се задържат и не подлежат на връщане.
В условията на сключването на търга пък е записано, че предварителен договор се сключва с класирания кандидат, само и единствено при условие, че ББР получи писмени съгласия от „Сиенит строителна група“ АД, „Строителен консултант“ ЕООД и „АГМ Инженеринг“ за заместване на ББР като страна по посочените договори, от бъдещия купувач на имота.трафикнюз

Публикувана на
20 Май 2024 година