Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

За кого да гласуваме съветва гросмайстор Виктория Радева

Гросмайстор Виктория Радева е европейска шампионка с отбора на България през 2023 г., три пъти републикански шампион за жени, 11 пъти шампион за девойки, печелила е много състезания. Тя бе поканена от партия ГЕРБ да играе шахмат с желаещи. Ето какво сподели пловдивчанката:
-Вики , защо реши да се включиш в тази кампания на ГЕРБ?
-Винаги с радост приемам покани за срещи с деца или други инициативи, свързани с шахмата- играх с най-добрите военнослужещи от Българската армия, срещнах се с учениците от „Никола Вапцаров“, „Търговската Гимназия“, „Любен Каравелов“. Дори в Радомир ме поканиха. А когато играя шахмат, винаги във всяка една позиция се стремя да намеря най-добрия, най-точния ход, който ще даде отражение за победата след 20-30-40 хода. В живота и в политиката е същото-трябва да гласуваме и трябва да изберем кого да подкрепим, а това ще даде отражение след време. ГЕРБ през годините доказаха, че са сериозна партия, имат готови кадри, научени хора. Сега за България не е време отново за експерименти!
-Винаги ли когато играеш шахмат правиш най-правилните ходове?
-Някой път решавам да направя промяна в тактиката и избирам варианти за партията, които никога не съм играла, не съм ги и учила дори. И резултата е катастрофален - губя винаги! Ако загубя например на 40-ия ход, то тази загуба е дошла вследствие на промяната в тактиката на 15-ия ход и това е дало отражение след това на цялата игра. Всеки път си казвам, че няма да правя промени, че ще играя това, което зная.
На изборите на 9-ти юни ГЕРБ-СДС е с № 22 в бюлетината за стабилна България в сигурна Европа.

Публикувана на
20 Май 2024 година