Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

17-годишен, убил пастир за 60 лв., иска преводач, не разбирал български

Адвокатът на 17-годишния Стойко Чепенлиев, който през месец септември миналата година преби до смърт пастира Живко Петков заради 60 лева, поиска турски преводач за своя подзащитен. Оказа се, че обвиняемият не разбира въпросите на съда и не може да отговори, защото е неграмотен и почти не знае български.

Адвокат Иван Недев пожела от съда делото да се насрочи за друга дата, за да бъде организиран именно такъв преводач, защото Стойко не може формулира отговорите си.
Родителите му демонстрираха в съдебната зала страхотен български език , като заявиха, че те разбират всичко, но той от малък говори повече на турски.
Съдът прие това искане на защитата, като отложи разпоредителното заседание за следваща дата, но по друга причина. Съдия Розалия Шейтанова не даде ход на днешното дело, защото има пострадал непълнолетен, който не е призован редовно за днешното заседание и така може да се ограничат правата му.
Обвиняемият непълнолетен вече има семейство и има 3-месечно дете, което все още не е виждал. Срещу него е повдигнато обвинение за тежко умишлено престъпление – грабеж с нанесена тежка телесна повреда, довела до смъртта на 64-годишния Живко. Според прокуратурата побоят е нанесен на 10 септември 2023 г., а смъртта е настъпила в последствие, като тялото е открито 3 дни по-късно.
Двамата работили в един и същ селскостопански обект към момента на инцидента. В деня на убийството младежът поискал пари от Живко, който му дал сумата от 60 лева. След това продължил да иска пари, но пастирът казал, че не разполага с повече. Последвал побой над мъжа, който довел до смъртта му. Когато е намерено тялото, не са открити следи от насилие.
Стойко Чепенлиев все още е непълнолетен, присъдата му може да е лишаване от свобода от 5 до 15 години. трафикнюз

Публикувана на
20 Май 2024 година