Новина от категория България
Архив на публикациите

Колко години още се скатава Лютви Местан за убитото бебе!?

Гадни магистратски трикове пречат на правосъдието да реши дали политикът Лютви Местан трябва да лежи в затвора за катастрофа, отнела живота на 6 месечно бебе. Автомелето става на 14 април 2019 година, а вече почти 5 години, решение на съда няма.
Според всички експертизи колата, в която се вози Местан нарушава правилата и се забива в другия аавтомобил, в който има две деца - едното издъхва, другото е ранено.
Делото е може би едно от най-буксуващите в историята на родното правосъдие. Процесът срещу Местан е първенец по отлагани заседания и прекратяване, за връщане към прокуратурата.
Съдебни експерти са категорични, че "грешките" са направени съвсем съзнателно, за да се пречи на процеса и той да завърши положително за Местан.
След катастрофата той се държи нагло, а хора приствали на мястото на инцидента са категорични, че още тогава е демонстрирал поведение, с което да покаже, че тази катастрофа няма как да почерни живота му с ефективна присъда.
Окръжната прокуратура внесе протест срещу определение на кърджалийския съд, с което беше прекратено съдебното производство по обвинителния акт за катастрофата край момчилградското село Загорско, съобщиха от държавното обвинение.
При поредното стартиране на процеса окръжните магистрати върнаха обвинителния акт за съществени процесуални нарушения, довели до нарушаване правата на подсъдимите. Протестът на прокуратурата ще бъде разгледан от Апелативен съд - Пловдив.
Делото за катастрофата стартира за четвърти път, като обвинителният акт на прокуратурата беше връщан 3 пъти.лупа

Публикувана на
20 Май 2024 година