Новина от категория България
Архив на публикациите

Любимият мъж на Данчето Христова убит във Флорида

Прокоба отнася живота на тримата любими мъже на Йорданка Христова, убедени са естрадни ветерани. "Мъжът на живота й" - легендарният музикант Кристиян Платов, е убит на кея във Флорида. Синът на китариста, аранжора и композитора - вече също покойният музикант Иван Платов, разказва приживе, че истината за кончината на баща му в Америка няма нищо общо с тиражираната от българските медии версия, че е издъхнал от инфаркт.
"Татко наистина имаше два инфаркта, но не това стана причина за смъртта му", смяташе наследникът на любимия мъж на Данчето. По думите му тиражираната от българските медии версия за кончината на баща му се разминавала генерално с истината. "Баща ми е намерен мъртъв от полицията на кей във Флорида, където е паркирал колата си. Капакът на автомобила зеел отворен. Липсвала скъпата музикална апаратура", гласеше разказът на Иван Платов. Всички близки на Кристиян Платов били единодушни, че става въпрос за "неестествена смърт" с цел грабеж.
Естрадната звезда и Кристиян Платов са любовен и творчески тандем години наред, до заминаването на големия музикант в Канада през 90-те. Той свири първо на тамошен кораб, след това се преселва във Флорида. Българите от генерацията на любимата певица на Фидел Кастро не забравят, че едни от най-големите хитове в кариерата на Христова са именно песните, сътворени от Кристиян Платов.
В съсловието се говори, че раздялата с изпълнителката на "Песен моя, обич моя" съсипала "мъжа на живота й". Платов, който бил роден внук на губернатора на Новочеркаск преди Октомврийската революция - атаман Хриситян Платов, започнал още повече да пие, въпреки че и по време на връзката си с Данчето можел да пресуши за една вечер каса шампанско.
"Баща ми беше непоправим бохем, а Йорданка Христова искаше съпруг и деца. Може би затова пътищата им в един момент се разминаха", допускаше Иван Платов.
Голямата певица обаче никога не огласи публично как е напуснал този свят Кристиан Платов, нито пък му отдели подобаващо се място в първото издание на автобиографичната си книга. Във второто обаче тя доверила пред колеги, че ще опише бурната им любовна история, от която се раждат песни, останали завинаги в златния фонд на българската естрада.българия днес

Публикувана на
22 Май 2024 година