Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Жените в Пловдив пощуряха, довечера идвал ерген 3, щял да си избира булка

Пловдивчанки пощураха от разнасяща се мълва под тепетата, че довечера идвал ерген № 3. На стълбите на Каменица щял да си избира жена. Там от 18 до 24 часа щял да раздава червени рози на онези, които успеят му хванат окото. Намерението му било да докаже, че не бил такъв мухльо, какъвто го изкараха.
Динко ПЕТКОВ

„Пенке, излезе ти късметът, мами! Коя друга ще избере Алекчо, освен теб. Колко пъти са ти казвали, че с онова красиво девойче Цър-Пър сте като близначки. Нея я отсвири, но ти си по-интелигентна - пишеш стихове. Айде бързо да съчиниш някаква поема за ергена. Ама задължително включи и майка му!“, настръхнала е от новината майка от Кючука дава инструкции на щерка си.
„Специално питах съседката, дето ми каза за идването на ергенчето, дали има някаква отсявка на колко години трябва да са кандидатките. Нямало. Значи мога да ида и аз. Онзи ден едва навърших 54!“, вълнува се касиерка от супермаркет в ЖР „Тракия“. Откровено обаче й казала, че накрая може и с нея да се случи същото, което стана с Надежда и Магито. „Точно теб ще избере. Ще те орози цялата. /от бройката на рози, които ще й даде б. р./ Ама ще те преметне. Имаш три багажа – две момичета и едно момче. Ама пробвай, де!“.
„Разбрах, че всяка, която се яви довечера, щяла да бъде целуната. Целта на Алек била, ако не може да си избере булка, поне да подобри рекорда си от „Ергенът“. Там олигави 130 пъти ергенките. Очаквал в Пловдив целуването повече да му спори. Пък и нали има научно проучване, че жените в Пловдив са на второ място по страстни целувки. Почти били наравно с тези, дето са на първо – асеновградчанки.“, вече е решила да застане пред Алек адвокатката Стойчева от Кършияка.
„Ох, не знам! Как ще го заинтригувам повече. Ако съм с гол гръб. Или с голо коремче, а? Не съм ли малко ниска за него с моите 1.90. Все пак той бил някъде към 2.20 см. Трябва да използвам високи токчета, че да ме забележи!“, размишлява каква тактика да приложи фризьорка от Коматево.
„Цял месец в „Ергенът“ 26 мераклийки му се кълчеха и мазнеха. Кудкудяха, съскаха, стръвно се хапеха взаимно. А никоя от тях една манджа не му извъртя на човека. Все на готово. Аз ще му сготвя един боб, ще го шашна. Нали казват, че любовта минавала през стомаха. От моя боб няма да погледне друга!“, убедена е в успеха си смятаната вече за взела-дала парясница от кв. „Христо Смирненски“.
„И моята гледам въздиша. Демек, що избързала преди 20 години да вземе такъв сульо-пульо като мен. Ако не била толкова проста, довечера и тя щала да се изтъпанчи на стълбищата на Каменица. Килограмките й вече прегъвали кантарчето, ама още си била запазила смразаващия поглед. Така щяла да го погледна, че целият да се разтрепери“, раздразнен е очуквачът на автомобили от Прослав.
„Разбрали-неразбрали, вече му скочиха на ергена. И аз чух, че щял да идва в Пловдив. Ама не за кавър версия на „Ергенът“. А заради изборите. Само не ми казаха, за коя партия ще агитира. Нали твърдят, че е милионер. Значи предпочита парите в кеш. Онзи ден нали излязоха записите коя партия има кеш. 3 милиона. Предполагам, че за тях ще раздава целувки пред бараката им на Главната!“, компетентен е кондуктор по линия 21 от кв. „Изгрев“.

Публикувана на
23 Май 2024 година