Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Германци направиха бира от преработени отпадни води

Германци направиха бира с отпадни води! Течността преминава през четири етапа на пречистване. Напитката все още не е достъпна на пазара. Тя е съвместна разработка на катедрата по пивоварство в Техническия университет в Мюнхен и катедрата по инженерство на градски водни системи в град Вайсенбург.
Основната цел на иновативния продукт е да демонстрира възможностите на модерното пречистване на вода и начините тя да се използва устойчиво. Това е и един от начините за борба с изменението на климата.
А първите, които се осмелиха да опитат пивото, останаха доволни.
"Вкусна е. Не можете и да си помислите, че това е отпадна вода. Наистина е добра. Мека е и има страхотен вкус", каза Надин Крогул, посетителка, цитира Нова ТВ.
"Ние наистина направихме много интензивно пречистване. Това прави водата по-чиста, отколкото всъщност го изисква законът за качеството на питейната вода. Това включва дори частична деминерализация. Дори в пивоварната частично са втвърдили водата след това, за да могат да направят по-добра бира от нея", обясни един от създателите на нестандартното пиво - Уве Хюбнер.българияднес

Публикувана на
24 Май 2024 година