Архив на публикациите

Двама актьори от Пловдив с „Аскеер“

Актрисата Маргита Гошева от Пловдивската драма спечели награда Аскеер в категория „Поддържаща роля”. Празникът в Театър „Българска армия” мина под знака на 95-годишнината от рождението на великия български писател Йордан Радичков и бе с мото „Театрална суматоха” и всеки от номинираните и наградените интерпретираше по свой начин суматохата.
„За мен суматохата и 24 май са неразривно свързани, защото големият празник се съчетава с наш личен празник. На 24 май е роден нашият син Матей. Днес навършва 18 г., но празнува в Мадрид рождения си ден. Благодаря ви, че ни приютихте да не стоим безпризорни и сами у дома”, разсмя публиката актрисата. Тя получи наградата за ролята на Пития за ролята на Пития в "Едип и пророците" по Софокъл на Пловдивския театър.
Приз Аскеер взе и друг актьор от трупата под тепетата – Борис Кръстев. Той бе отличен в категория „Съвременна българска драматургия” за пиесата „КулатаА”, поставена от Съни Сънински на сцената на Театър 199 „Валентин Стойчев“.
„За мен суматохата е възможност, възможност за главни роли, каквито все още не съм изпълнявал”, пошегува се той във видеото за номинацията си.
Носителката на почетен Аскеер за чест и достойнство получи Мимоза Базова, която изправи залата и дълго бе аплодирана. Колегата ѝ Руси Чанев получи приза за цялостен принос. Той не беше в залата и отправи свое видео послание.

Публикувана на
25 Май 2024 година