Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Италианец гръмна българската си съпруга и се самоуби

Трагедия се е разигра край Рим. Италианец уби българската си съпруга, а след това се самоуби. Спор, последван от изстрели. Съседка разказва, че е чула два в бърза последователност, след това още един. Това се е случило късния следобед в четвъртък.
От разследванията на карабинерите обаче убийството на 66-годишната българска гражданка Гергана Калчева Тодорова и самоубийството на нейния бивш работодател и тогавашен съдружник Рафаеле ди Лелио, на 88 г., може да е станало и рано сутринта в четвъртък. Това съобщава roma.corriere.it.
Каквато и да е истината, крайният резултат е един - възрастният собственик на къща в Виа Тронто, намираща се на частен път в покрайнините на Нетуно, застрелял жената с редовно притежаван пистолет. След това той насочил пистолета към себе си и се самоубил.
Сигналът по случая е подаден от сина на 88-годишния Лелио, който на свой ред е бил уведомен от домашната помощница на двойката. Именно тя се оказала свидетел ужасяваща сцена, след като отворила вратата на къщата.
На земята едно до друго, облечени, лежали телата на 88-годишния мъж и българката Гергана. Пистолетът е бил до Лелио.
Когато пристигат полиция и медицински екип е твърде късно, защото те били мъртви от часове. Това по-късно се потвърждава и от съдебен лекар.
Разпитани са приятели и познати, както и съседи. От резултатите от разследването става ясно, че няма подадени жалби от жената за малтретиране или насилие в дома. Жителите на вилния комплекс също съобщиха, че не са чули никакви писъци от дома на двойката.
Гергана се е преместила в Нетуно през 2021 г. Изглежда, че в началото тя е била болногледач на 88-годишния, който й дал горния етаж на къщата. Но между двамата се заражда и приятелство, което с времето се превръща в нещо повече.
Не може да се изключи, че жената е искала да прекъсне връзката им и да се премести другаде.блиц

Публикувана на
08 Юни 2024 година