Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Баща на студентка ослепява, подайте му ръка, за да вижда дъщеря си и любимата си жена

Съпругът ми Антим от години страда с очите. Опериран е като дете с махнати лещи с афакия, амблиопия, дължаща се на анопсия и конвергентен стръбизъм, стеснени и избледнели очни нерви, зеницата издължена, носи очила от 9 диоптера. Преди близо година състоянието му се влоши. Тръгнахме по болници, оказа се, че е направил адхерентна левкома-съединителна тъкан, която е стигнала до ириса и кератоконус. Така описва съдбата на любимия си учителката Ася.

Катя КАЗАКОВА
Образували са се калцирания. По съвет на доц. Анреев направили абразио, което отстранило калциранията, но левкомата останала. Направили и лазер, който се надявали да се премахне левкомата.
Въпреки двете операции обаче състоянието на Антим не се променило особено. Роговицата на дясно око е потъмняла.
Доц. Анреев препоръчва трансплантация. „До този момент обаче само ни мотаят с лечения и не ни издават оферта от клиниката!, разтревожена е Ася. Заедно с тях сграда и дъщеря им, която е студентка.
Медици ги насочитат за лечение в Турция. Средствата за прегледи, изследвания, както и евентуална трансплантация са непосилни за семейството. Бащата е пенсионер с 85% инвалидност, не работи, заради заболяването си.
Най-притеснителното е, че времето за възстановителния период от витректомията отминава. Според турския специалист проф. Ардагил трябва да се извърши трансплантацията на роговицата на дясното око на Антим, която е силно изтънена.
И пак нещата опират до липсата на средствата. Ася е отчаяна: „Опасявам се, че докато чакаме, може да се случи най-лошото и мъжът ми да загуби зрението си. Често има болки, не различава ясно образите, понякога вижда тъмна сянка. В семейството работя само аз, а издържаме и студентка, нямаме възможност да се справим сами с този проблем. Затова ви моля за помощ. Подайте ни ръка!“ .
За лечението на Антим са необходими 21 474 EUR.
Може да помогнете тук: https://pavelandreev.bg/campaign/zrenie-za-antim/news/vremeto-nablizava-4164
Банкова сметка:
IBAN BG91STSA93000030101044
Антим Кирилов Дилянов
Банка ДКС

Публикувана на
08 Юни 2024 година