Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

На кои пръсти не се носят пръстени

Женски ръце често биват украсявани с красиви пръстени. Мъжете също не пренебрегват тези бижута, въпреки че ги носят по-рядко.
Но наистина ли пръстенът е просто бижу? Експертите казват, че носенето на бижута на пръстите може да окаже пряко влияние върху човешкото здраве.

Акупунктура и пръстени
Може би изучаването на активните точки върху човешкото тяло е трудно да изненада някой, защото в съвременния свят, акупунктурата става все по-популярна. Акупунктурата облекчава симптомите на почти всяко заболяване, като стимулира определени нерви.
Около 40 - 80 са активните точки, разположени директно върху пръстите. Носенето на пръстени на един или друг пръст, може да ни отървете от някои болести или да провокира тяхното развитие.
Пръстен на безименния пръст: символичен, но полезен ли е?
Пръстенът на безименният пръст е символичен за почти всяка култура, защото е сватбен пръстен, символ на обединението на две сърца.
В повечето европейски страни пръстенът се носи на безименния пръст на лявата ръка, а след развода или смъртта на съпруга се носи отдясно. В постсъветските страни, сватбеният пръстен се носи, обратно, отдясно.
Експерти от източната медицина казват, че на пръстите на двете ръце има точки, отговорни за сексуалността и здравето.
Носенето на пръстени върху тях може да подобри функционирането на човешкото тяло. Но ако пръстените са прекалено стегнати, то, като правило, причинява системни проблеми с кръвообращението, както и повишаване на кръвното налягане.
Пръстени на индекса и средните пръсти
На средния пръст са акупунктурни точки, които регулират работата на ендокринната и сърдечно-съдовата системи.
Ако пръстенът е прекалено стегнат, за да компресира тъканта, е възможно появата на различни хормонални нарушения, както и развитието на сърдечни заболявания и такива на кръвоносните съдове.
Показалецът е свързан с гръбначния стълб. Ако пръстенът плътно покрива фалангата, това може да допринесе за развитието на остеохондроза и радикулит.
На малкия пръст
Този пръст е пряко свързан с работата на стомашно-чревния тракт. В източната медицина, хора, страдащи от заболявания на различни органи на храносмилателната система, се препоръчва да носят пръстен на малкия пръст.
Но отново, украсата трябва да бъде избрана по размер. Ако пръстенът притиска твърде много нервните окончания, това може да доведе до развитие на различни хранителни разстройства.
Пръстен на палеца
В езотериката, палецът е свързан с Венера, планетата, която контролира романтичните и сексуални връзки.
Те казват, че ако носите пръстен на тази фаланга, любовната енергия е блокирана - жената (или мъжът) спира да привлича вниманието на противоположния пол и губи способността да се влюби.
Някои допълнителни препоръки
Както виждате, пръстените помагат за значително подобряване на определена сфера на живота на човека, но само когато се използват правилно. Не забравяйте, че пръстените не трябва да бъдат прекалено стегнати - това е опасно./ zdrave.to

Публикувана на
10 Юни 2024 година