Новина от категория България
Архив на публикациите

Готвят Мария Габриел или Росен Желязков за нов премиер

Бойко Борисов ще прави експертен кабинет. Негови хора ще ръководят Министерство на отбраната и Външно. Почти е сигурно, че Атанас Запрянов ще остане на поста си при редовната власт. Външен министър е възможно да бъде Мария Габриел, както и премиер. Не е изключено и Росен Желязков да застане начело на държавата.
„С експертно правителство лидерът на ГЕРБ ще остане на власт. Има риск обаче то да издържи до есента и отново да се ходи на избори.
Корнелия Нинова заяви, че ще подкрепи такъв кабинет. Партиите в парламента също са склонни да дадат зелена светлина на експертите.
"Обръщам се към всички лидери на партии - ултиматвиното говорене, биенето в гърдите, сърдитите, дезертиралите - не е време, защото виждате - светът е във война и пред голяма война, ако политиците, мъдреците в света, не намерят противодействие, дипломация и успокоят света. Сега времето е за мъдри мъже и жени", заяви Бойко Борисов.
Ще излъчи преговорен екип с Теменужка Петков, Рая Назарян и Деница Сачева, като всички партии ще бъдат поканени на срещи.
Лидерът на партия "Величие" Николай Марков заяви, че е готов да се отзове на покана за разговор: "Ако са предварителни сондажи, за нас няма проблем да водим разговор. След като сме поели парламентарна отговорност, ние не сме заключили вратите за всичко, така че ще го изслушаме най-малко".

Публикувана на
13 Юни 2024 година