Новина от категория България
Архив на публикациите

ЧРД на президента

„Пожелавам на сина си да е жив и здрав, да изпълнява това, което обещава на хората, и най-важното, никога да не ме забравя! Да не забравя и откъде е тръгнал“. Това каза Станка Радева – майката на президента Румен Радев. Повод за пожеланието ѝ е, че синът ѝ на 18 юни навършва 61 години.
„Наследил е най-силното качество, което го завърши като човек, а именно упоритостта. Благодарение на нея се превърна в това, което е. Няма как да отрека, че напоследък стресът много му се отразява“, сподели тя.
„Много се гордея със семейството, което успя да създаде на фона на толкова много работа“, допълни леля Станка .
През април се навършиха 4 години, откакто тя овдовя. Продължава да живее сама в хасковското село Славяново. Мъжът й си отиде през пролетта на 2020 г. на 82-годишна възраст след тежко боледуване и престой във ВМА. Сестрата на Радев Лозана и нейното семейство, които също живеят в столицата, се отбивали при възрастната жена по-често.
Станка Радева така и не разкри как ще отпразнува рождения си ден синът ѝ, но по принцип Румен Радев никога не отбелязва празника си с големи тържества. По традиция всяка година празнува в тесен семеен кръг със съпругата си Десислава Радева и с децата си Георги и Дарина, които са от брака с първата му съпруга Гинка Кесякова. А и рядко си позволява отклонение от служебните ангажименти заради личен повод.
Обикновено на рождения си ден държавният глава получава нетрадиционни подаръци от втората си съпруга Десислава – преди години тя го изненада със спускане с лодка по бързеите на Струма. Друг интересен подарък бе и спускане в Дяволското гърло, но служебни ангажименти попречиха на семейството да преживее тази емоция и да влязат в ролята на истински пещерняци.ретро

Публикувана на
18 Юни 2024 година