Архив на публикациите

Кои растения вкъщи гарантират здрав сън

Със сигурност дори децата знаят, че растенията произвеждат кислород през деня и въглероден диоксид през нощта.
В тази връзка стайните цветя, особено големите, не трябва да се поставят в спалнята.

Въпреки това, ще бъдете приятно изненадани, че има видове, които могат да произвеждат кислород дори през нощта. Тук, те могат и трябва да бъдат поставени в спалнята, пише bukvarche.bg.
Алое вера
Всички познават това растение като домашен лекар и не всеки е наясно, че през нощта то отделя голямо количество кислород. В същото време се размножава лесно и е непретенциозно.
Сансевиера
Дълги, кожести листа, подобни на опашката на щука, също може да бъде поставено в спалнята. В крайна сметка, то не само ще произвежда кислород през нощта, но и ще пречисти въздуха.
Нийм
Това е естествен пестицид, който ефективно почиства въздуха от вредни примеси, патогенни бактерии, отблъсква комари и мушици.
Свещен босилек
Това растение може да се използва не само като подправка. Ярката му миризма облекчава психологическия стрес, премахва нервността и лекува нервните клетки.
Орхидея
Прекрасно растение, което е не само украшение за всеки дом, но и отличен генератор за кислород и пречиствател на въздуха. Не забравяйте да поставите няколко саксии с това цвете в спалнята.
Оранжев гербер
Перфектно почиства въздуха, предотвратява развитието на много заболявания, като настинки, рак. Отглеждането на гербер в спалнята ще ви осигури добър сън.
Фикус Бенджамина
Това растение е мощен източник на кислород, помага при лечението на астма, диабет, запек.
Коледен кактус
Растение, което цъфти през декември, но е полезно за човека през цялата година. В края на краищата, то е в състояние да произвежда кислород през нощта, осигурявайки ви пълноценен сън.
Палма
Тези растения често могат да се видят в болници, клиники, в спешни отделения. Всичко това, защото те перфектно премахват замърсяванията във въздуха и дават спокойствие.
Каланхое
То отделя кислород не само през деня, но и през нощта. В допълнение, сокът му има успокояващ ефект. Изберете едно или повече растения, поставете ги в спалнята и се насладете на добър сън.

Публикувана на
19 Юни 2024 година