Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Бойко Борисов: Летим към нови избори!

Лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов не е оптимист за съставяне на правителство, след като депутатите от 50-ото Народно събрание не избраха Рая Назарян за председател на парламента.
"Летим към нови избори, защото няма отговорни партии. Само с ДПС не може да направим правителство", категоричен бе Борисов в кулоарите на Партийния дом пред журналисти.
Борисов видял доста противоречия в декларациите на парламентарните групи. Едните като Николай Денков казват, че първата политическа сила носи цялата отговорност, а по-малките партии казват, че всички са равни. От това, което чул Бойко Борисов, е, че нито един депутат не си е извел поука за самокритика. Успехите, които Денков иска да си препише, са направени от ГЕРБ, защото бе отговорна политическа сила, а сега има безотговорна ПП, която иска да хвърли държавата в хаос, изтъкна Борисов.
"Със своите корупционни тежести, в момента ПП имат 22 депутати, а ГЕРБ има 68 депутати. Те нямат чувството, че са сгрешили, а считат, че са жертви. С кое основание цялата им корупция, която нагнетиха в последните месеци, искат да се изживяват като ментори на обществото", запита Борисов? Той не е готов да направи крачка назад за Рая Назарян и ГЕРБ ще държи именно тя да е председател на парламента.
Борисов не каза дали ще убеждава лидерите на другите партии да подкрепят Рая Назарян.
Той още веднъж повтори, че само с ДПС не може да се направи коалиция, а правителство на споделената отговорност има как да се направи. "Алексей, Бог да го прости, го няма, иначе щяхме да отидем в манастира и да се разберем с тях, а сега го няма", спомни си Борисов.
Той отрече ИТН да са искали министри в бъдещ кабинет. Борисов отказа да се среща с лидера на "Величие" Николай Марков, a с него щяла да се срещне контактната група на ГЕРБ за съставяне на правителство - Деница Сачева, Рая Назарян и Теменужка Петкова./БГНЕС

Публикувана на
19 Юни 2024 година