Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Областният управител и турският посланик раздадоха месо за Курбан Байрам

Ежегодната акция по раздаване на пакети с прясно месо за социално слаби и семейства в нужда по случай празника Курбан Байрам се проведе вчера в двора на Българския Червен кръст. Участваха областният управител инж. Илия Зюмбилев, турския посланик в София Мехмет и Саит Уянък от Турския Червен полумесец.
„Между България и Турция има много силно съседско приятелство като най-близки съседни държави в НАТО. Вярвам, че сътрудничеството, което имаме съвместно с БЧК и Турския Червен полумесец, може да се развие и не само в сферата на социалните дейности, а и в икономически и културен аспект. Съвсем скоро Пловдив подписа договор за сътрудничество с Чорлу, което дава основите за едно добро развитие на двата региона и вярвам, че България и в частност Пловдив, може да бъде врата за турския бизнес към Европа и света.“, заяви инж. Илия Зюмбилев.
„Българския Червен кръст в Пловдив работи в изключителен синхрон с областния управител на областта инж. Зюмбилев и доказателство за това е, че когато се случиха земетресенията в съседна Турция, пловдивчани бяха най-активните в събирането на помощи. Пловдив е толерантен град.“ – сподели Таня Георгиева, директор на БЧК Пловдив.
„Знаем колко бързо стават бедствията и колко тежки могат да бъдат последствията и в такива моменти, човек разчита предимно на съседи и приятели, така че Турция в наше лице може да разчита на подкрепа във всеки един момент, така както знаем, че и ние можем да разчитаме на вас.“ добави още г-жа Георгиева пред турския посланик Мехмет Уянък.

Публикувана на
19 Юни 2024 година