Новина от категория България
Архив на публикациите

На Кирето не трябва да му се вярва нито на сричка

„Всяка кражба, която видим, ще осветяваме“, каза Кирето Петков, след като те управляваха доста време през последните три години. На Кирето не трябва да му се вярва какво говори, нито сричка! Той казва нещо срещу Пеевски през телевизионния екран, а после отива при Пеевски и започва да му се извинява, свивайки ушите и в лакейска стойка, да го нарича с гальовни обръщения от рода на „Диди, моля те, ти нали разбираш, нашите избиратели еди-какво си“...
Калина АНДРОЛОВА

Избирателите подобаващо оцениха този тежък фалшификат, наречен ПП. За съжаление все още има такива, които си мислят, че в лицето на ПП/ДБ избират някакъв европейски път. Не! Избират лъжльовци, лоши актьори и задкулисни подмазвачи на статуквото, срещу което привидно се борят! Искам да споделя две думи за Рая Назарян. Маргарет Тачър правилно съветваше: „В политиката, ако искаш нещо да бъде КАЗАНО, потърси мъж. Ако искаш да бъде НАПРАВЕНО, потърси жена.“ Рая Назарян е много готин човек. Беше ми адвокат по делото, което Корнелия Нинова заведе срещу мен по повод написани постове във Фейсбук и критични статии. Рая е топъл, комуникативен, умен и добронамерен човек, който бързо те привлича и обезоръжава от мнителност и резерви. Винаги е усмихната, дружелюбна, мила. Да, напоследък лидерът на ГЕРБ явно си я харесва и очевидно я фаворизира, но тя наистина си е за харесване. Не съм чула Рая да каже лоша дума за някой, умее да вижда и да споделя добрите качества на хората, има талант за приятелско общуване с почти всички. Никога не съм си падала по феминизма и други вредни начини за техническо уравняване на половете. Но напоследък все по-често срещам умни и смели жени, които се отнасят обратнопропорционално спрямо страхливите и инфантилни мъже.
Рая Назарян би била компетентен, отзивчив и в крайна сметка КРАСИВ председател на парламента! Защо е тази глупава и сложна съпротива на опозиционните партии, не разбирам. Голям театър! Колкото по-загубили в електоралните избори, толкова повече фасони! От друга страна, ИТН и ДПС вероятно рекетират ГЕРБ за позиции, непропорционално разпределение и пр. Пак ще има министри като Сашо Кеша, Теодора Генчовска, и пр. Т.нар. сборна опозиция трябва най-после да проумее какво означава опозиция. Опозиция не означава да се дърпаш като магаре и да настояваш твоите двайсет депутати да имат тежестта на 100. Опозиция не означава да блокираш функционирането на парламента. Опозиция означава интелигентно и възпитано да приемеш загубата на изборите. И да се държиш толкова разумно в парламента, че до следващите избори да ИЗГРАЖДАШ доверие в електората. А не отново да ТРОВИШ атмосферата, да истеризираш, да наглееш, да претендираш за някакво политическо значение, което именно електоратът ти е отнел. Да си трета политическа сила не означава непременно ГОЛЯМА СРЪДНЯ, че не си втора или първа политическа сила!
Не ми харесва, че ГЕРБ пак започват със заявките за КОМПРОМИСИ и ултиматуми. Ясно е, че ПП/ДБ няма да подкрепят кабинета. Тогава за кого са тези обявления от трибуната на парламента за компромиси или страшилки за нови избори?! Поставете на гласуване един ИНТЕЛИГЕНТЕН кабинет и толкова! Стига вече апели Асен да е финансов министър, Денков да е главен турист на републиката, а Лена да е директор на водопад! Днес Денков лееше от трибуната оди за своето лично управление, реки от фалшиво, помпозно, фантазно говорене. Нищо подобно няма! Държавата е в пълно крушение. Енергетиката е в колапс. Затваряме скоростно тецовете (благодарение на бандата на Денков), спрян е шести блок на АЕЦ, има пореден теч от парогенератора, както и други проблеми, ПАВЕЦ „Чаира“ не функционира, а ЕК е изпратила още въпроси към „Булгаргаз“ и „Булгартрансгаз“ за договора с БОТАШ, въпреки опитите на властта да покрие скандалния договор. Та, кои кражби ще осветява Кирил Петков, както обяви на пресконференцията? Тези, дето осветяваше по времето на кабинета „Денков“ ли?! Тези, за които замълча, когато му светнаха скандала "Митници" ли? И разговора за кражбите е опаковка, както обръщението „Пеевски“ за пред камерите, а любовното „Диди“ в кулоарите.
Асен пък нарече днес ГЕРБ „леко шизофренични“, понеже ГЕРБ ги плюли, пък сега искали подкрепа за правителство. Напомням, че ПП арестуваха Борисов, и после искаха от него подкрепа за правителство, в което ГЕРБ нямаха нито един представител и т.н. Асен да говори, че ГЕРБ са сътворили хаос, е наистина наглост! Хаосът в България беше сътворен именно от харвардските парашутисти, които бяха извозени по изкуствен начин и с отразената светлина от първоначалната електорална подкрепа за президента Радев! Те никога не са имали каквато и да е самостоятелна тежест. Те са едни насадени слуги, за които господарите отдавна се разкайват, понеже се оказаха по-неспособни отколкото се очакваше. Все пак атлантическите сценаристи развъртяха цяла революция, и накрая – бърз провал, неустойчивост на властта и надиграване от руснаците. Харвардците си въобразяват, че някакви техни контакти с представители на чужди служби (напримр в Прага) ще им решават политическото бъдеще, ще им разчистват пътя от политическите враговете, ще ги пазят от прокуратурата, ще ги протектират за съвместно извличане на средства и пр. Както много други, дори и Лойд Остин заяви, че „приоритетният театър на операциите“ на Америка оттук нататък е Азия. Не Украйна, не Газа, не Европа, най-малкото Балканите.

Публикувана на
19 Юни 2024 година