Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Арестуваха кмета на карловско село

Арестуван е кметът на карловското село Войнягово Тодор Танковски. Хора от селото потвърдиха за позорната сцена. Той е с две пробационни присъди. Този път е бил закопчан, защото е продал камината за отопление на пенсионерския клуб във Войнягово.
Преди няколко дни поискал ключа от отговорника с мотива, че имал работа вътре. Малко след това било установено, че камината липсва и е бил подаден сигнал в полицията.
Разследващите от Карлово констатирали, че той е разглобил печката и я е продал на частно лице в град Баня за 80 лева. Парите проиграл на комар.
По скандалното е, че е започнато досъдебно производство за длъжностно престъпление в размер на 36 000 лева. Той посещавал различни строителни магазини и там се представял като "Кметът на Войнягово" и казвал на собствениците, че трябва да му се дадат определени строителни материали на сметката на Община Карлово.
Освен строителни материали той взимал косачки, тримери и други, а когато търговците започнали да си търсят парите от Община Карлово, кметът на общината - Емил Кабаиванов и счетоводството реагирали и казали, че изобщо не знаят за подобни поръчки и не са давали разрешение за тях.
Отново бил подаден сигнал в полицията и започнало производство.
Предстои да му бъде повдигнато обвинение за длъжностно престъпление.
Тодор Танковски беше кандидат за депутат от областната листа за Пловдив на "Синя България". Преди години беше арестуван за подобни прегрешения и престъпления, а парите, които е взимал по нечестен път е проигравал на комар. Предстои утре прокуратурата да реши дали да бъде удължен срокът му за арест от 24 часа, а на малко по-късен етап държавното обвинение и съдът ще решат дали той ще продължава да заема поста си кмет на Войнягово. блиц

Публикувана на
19 Юни 2024 година