Новина от категория България
Архив на публикациите

Бившата шефка на Митниците ли е гасила цигара в окото на тъщата на Пейо!?

Обвиняемата за убийството на зет си Пейо Красимира Трифонова не е претърпявала инциденти в килията. Арестантка не е гасила цигара в окото на бившата дипломатка, както твърди нейният адвокат Димитър Вълков, нито пък е била бита. Това заявиха Министерство на правосъдието.

В момента съкилийничка на Красимира Трифонова е бившата шефка на „Митниците” Петя Банкова. Ако твърдението на адв. Вълков беше вярно, излиза, че митничарката е гасила цигара в окото на бившата консулка в Тайланд. Дори това да е станало преди нейното настаняване при ексдипломатката, щеше да има викове и писъци, които нямаше как да останат незабелязани от надзирателите. Без преглед и лечение от медик също нямаше как да мине.
Според източници от Министерство на правосъдието Красимира наистина страда от множество заболявания. Адв. Вълков по време на пледоариите си говори за тях: Има тремор, загуба на слух, отслабване с повече от 25 килограма, загуба на координация, изчезнало зрение, хипертония.
Заподозряната за убийството на Пейо обясни в съда, че приема по 15-20 таблетки на ден. Тя се оплака, че лекарите, които я преглеждали, неглижирали нейното състояние, а възрастната ѝ майка, която е на 86 години, обикаляла да търси медици.
Прокурор Виолета Желева опонира, че Трифонова е била преглеждана многократно, водена е в частни клиники, посочени от нея и освен това ѝ е назначена съдебномедициска експертиза, за да установи какво ѝ е състоянието.лупа

Публикувана на
20 Юни 2024 година