Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Глобяват ги, но си я карат по старому

Драмата не е само с климатиците, шест линии от градския транспорт в Пловдив са разбити, сутринта от 150 автобуса са излезли 120, съобщи директорът на общинското предприятие "Организация и контрол по транспорта“ Георги Стоилов, директор, като уточни, че линиите с номера 99, 37, 29, 17, 27 и 113 работят с 85 процента от договорения брой автобуси.
До момента община Пловдив е съставила 188 протокола за налагане на глоби, заради неработещи климатици. Всяка от тях е по 300 лева, което означава, че само за юни са наложени санкции на превозвачите за близо 60 хил. лева или двойно повече целия сезон миналата година, когато са налжени санкции за 30 хил. лв.
Никой от превозвачите не заплаща доброволно наложените актове и затова те се удържат от общинската компенсация. Процедурата отнема най-много два месеца. Тези глоби не могат да се вземат от държавната субсидия за превозвачите.
Десетки са сигналите за неработещи климатици, постъпили от граждани в общинската администрация, коментира зам.-кметът по транспорт Савина Петкова. По думите ѝ проверките не спират, но екипите са едва седем, защото служителите са общо 24.
Част от шофьорите са агресивни и вече два пъти е търсена помощ от полицията, отбеляза зам.-кметът. По думите ѝ малко над 30 автобуса на превозвачите в Пловдив фабрично нямат климатици, което означава, че транспортните фирми са били в пълно съзнание, че ще нарушат договорите си.

Публикувана на
20 Юни 2024 година