Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави избухна във фейсбук

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов коментира решението на партията да подкрепи кандидатурата на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС за председател на парламента в публикация във Фейсбук. Той заяви, че ИТН има намерение да предложи експертно правителство, ако им бъде връчен мандат, затова трябва да има работещ парламент, с избран председател.
"Живеем в парламентарна държава и има парламент, който избира правителство, което управлява държавата. Така е дори и с нелепите поправки на Конституцията, осъществени от ПП-ДБ, ГЕРБ и ДПС. Тоест, основният закон е такъв. Първият мандат отива в спечелилата изборите политическа сила. Това е ГЕРБ. ИТН няма да подкрепи правителство с първия мандат на ГЕРБ. Вторият мандат отива в ДПС. ИТН няма да подкрепи правителство с втория мандат на ДПС. И ако президентът даде третия мандат на ИТН, партията ще предложи експертно правителство, което ще свърши определени неща за определено време. И ако другите партии в парламента не искат да се ходи на избори, ще подкрепят това правителство. И, за да се случи всичко това, трябва да има работещ парламент, с избран председател на парламента", написа още той.
Трифонов добави: "Всички интерпретации по темата са или от хора, които не разбират, или от хора, които въобще не искат да има парламент и закони, или от хора, които им харесва да говорят глупости, или от шарлатани, които са лъжци, национални предатели, крадци и обикновени фалшификатори".

Публикувана на
20 Юни 2024 година