Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Дошков затвори гишетата, нова фирма пуска автобуси за София

Фирма „Меритранс” на Петко Ангелов вече обслужва линията Пловдив – София. Договорът с „Хеброс бус” изтече в понеделник и не е подновен, затова е подписан с друг превозвач.
„Автобусите за София тръгват от Автогара –юг, както и досега, в същите часове. Промяна няма с изключение на това, че фирмата е друга. На автогарата трябва да има и разписание в кои часове има автобуси”, каза зам.-кметът по транспорт Савина Петкова. Автогарата, както и другите в Пловдив, е на „Хеброс бус” и управителят на фирмата Веселин Дошков е затворил гишетата. Офис на „Меритранс” не е предоставен.
Пътниците са объркани, защото не знаят къде да получат информация. Имат вариант да проверяват в сайта на Общината. За София продължават да вървят рейсове и от Централна гара по договор между Столичната община и фирма "Карат - С".
Договорите за извънградски автобуси от Пловдив от квотата на Общината бяха подписани в екстремна ситуация, защото старите са изтекли, а обществена поръчка за избор на превозвачи не е обявена. Областният управител е разрешил Община Пловдив да сключи временни договори за един месец. Градската администрация ще иска нов срок, за да избере транспортни фирми за близо 20 линии.

Публикувана на
20 Юни 2024 година