Новина от категория България
Архив на публикациите

Брендо искал да се скрие край парка на идеолога на “Величие“

От добре изглеждащия мафиотски бос Евелин Банев – Брендо няма и следа! По-рано тази сутрин Кокаиновия крал се предаде пред Софийския централен затвор, където изненадващо се появи доброволно в компанията на свой адвокат.
От кадрите, разпространени от „Флагман”, е видно, че биг босс, който на 8 октомври ще навърши 60, изглежда необратимо остарял, нашишкавял и побелял от десетилетната игра на котка и мишка с правосъдните системи на половината свят.
Вече е ясно, че напълно съзнателно, с подготвен багаж и документи, по собствена воля Брендо прекрачи прага на Централния затвор в София, за да изтърпи издадена му още през 2018 година присъда от български съд.
През това време бе издирван по цял свят заради произнесени общо три присъди в три държави – Италия (20 години), Румъния (10 години) и България (6 години).
Адвокатката му Силвия Найденова многократно внася молбата му България да склони той да изтърпи трите си наказания у нас кумулативно.
Последното разпореждане на Апелативния съд в София за отказ от образуване на делото за кумулиране на изпълнението е от ноември 2023 година.Тогава съдът прие, че той не е намерен на адреса му в София и няма данни да е в България.
Евелин Банев – Брендо искал да си купи или наеме къща във варненското с. Неофит Рилски, край което е разположен Историческият парк на идеолога на партия „Величие” Ивелин Михайлов.
Актуалният и доста необичаен слух идва от ъндърграунда във връзка с изненадващото предаване на Брендо, докладва източник на Narod.bg.
Информацията ни гласи, че няколко дни след вота на 9 юни Брендо се свързал с Ивелин Михайлов и поискал подкрепа за купуване или наемане на къща в Неофит Рилски, осеяно с камери и безупречно ниво на сигурност, където да заживее на спокойствие, макар и издирван от Интерпол от далечната 2016-а. В отплата „Величие“ щяла да получи подобаващо финансиране…
Образцовото с. Неофит Рилски има своя частна охрана
Камерите принадлежат на „Пазителите” – фирма, която на теория охранява „Исторически парк”. На практика тя работи като частна полиция на територията на Неофит Рилски, а понякога и в съседни села.
Единственият българин в най-високите нива на световната мафия Брендо, обаче, получил отказ от Ивелин Михайлов за помощ и оттам започнали проблемите му с НАП, блокирането на сметки и т.н., твърди информаторът.
Ивелин Михайлов пък се притеснил и покрил жена си и децата, след като отказал да осигури пребиваването на Брендо в Неофит Рилски срещу обещание за финансиране на „Величие”.
В интерес на истината е повече от странно, че гангстер от величината на Евелин Банев, който разполага с няколко паспорта, връзки с наши и чужди служби и необятен поток от кеш, да поиска да се свре точно във варненското село, коментира изуменият източник на Narod.bg.
Всички решиха, че Брендо вече е влязъл в затвора, но това не е така! В момента е в болницата към МВР. Предстои Кокаиновия крал да бъде освидетелстван, да се види дали има някакви здравословни проблеми и дали е в кондиция да бъде приведен в Софийския централен затвор.

Публикувана на
24 Юни 2024 година