Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Какво се случи с най-мръсния човек на света, когато се изкъпа за първи път

Ирански отшелник си печели прозвището "най-мръсния човек на света", тъй като не се е къпал повече от половин век. Аму Хаджи е починал на достолепната възраст от 94 години, а причината ще ви изненада, съобщават държавните медии.
Отшелникът от село Дежга в южната провинция Фарс държи неофициалния рекорд за най-дълго време без къпане. Покритият със сажди Хаджи, който живеел в барака от каменни блокове, не се е къпал с вода или сапун повече от 60 години, според местните жители и медии.
Съседите му селото твърдят, че в младостта си той е преживял "емоционални неуспехи", които са го накарали да се откаже от къпането. През 2014 г. в. "Техеран Таймс" съобщава, че Хаджи ядял убити на пътя животни, пушел тръба, пълна с животински екскременти, и вярвал, че чистотата ще го разболее, писа vesti.bg.
Съселяните му обаче някак успели да го убедят да се изкъпе. Няколко месеца след първия му душ след половинвековна пауза Хаджи починал. Някои предполагат, че това е така, защото микробната му среда е била унищожена от водата и внезапната драстична промяна потенциално е довела до смъртта му.телеграф

Публикувана на
25 Юни 2024 година