Новина от категория Доктор
Архив на публикациите

Признак за внезапна смърт

Кардиолозите Константин Крулев и Анна Кореневич говориха за признаците на предстояща трагедия - внезапна смърт поради неконтролиран растеж на холестерола.
Доктор Крулев предупреди, че един от тези признаци е бързото побеляване на косата без видима генетика и на фона на развитие на атеросклероза. Тази патология от своя страна се причинява от повишаване на "лошия" холестерол.
Експертът обясни, че атеросклерозата "дърпа" преждевременното патологично стареене, което също засяга пигментацията на косата. Това е потвърдено от изследване на испански учени, в което участват 545 мъже на възраст от 42 до 64 години. И при почти всички участници симптомите на атеросклероза "са пропорционални на тежестта на сивата коса".
Кардиологът Кореневич отбеляза, че рязкото повишаване на холестерола може да причини внезапна смърт от инфаркт или инсулт.
„Сърдечен удар се случва, когато плаката се спука - моментално. За 99 процента от пациентите в интензивното отделение инфарктът е напълно неочаквано събитие, но това едва ли е изненада за лекарите“, каза Кореневич.блиц

Публикувана на
06 Юли 2024 година