Новина от категория България
Архив на публикациите

Фаталната Ивет, завъртяла любовен триъгълник, приключил с убийство от ревност

31-годишният Цветелин Якимов бе брутално убит на крайбрежната алея в Слънчев бряг в петък вечерта, а причината стана фаталната красавица Ивет, с която и той, и убиецът му Христо Димитров (38 години), са имали вземане-даване.
Това обаче не е първият подобен случай. В последните години има още две убийства заради ревност в Слънчев бряг.
На 3 септември 2012 година бившият несебърски полицаи Михаил Менашки наръга седем пъти с нож Мария Златанова, докато тя се качваше в джипа на приятеля си – футболиста Симеон Куминков, който също е намушкан, но само веднъж.
Установи се, че жестокостта на бившия полицай била отключена от болната ревност на неговата приятелка Маргарита. Менашки е бивш полицай - от 2006 до 2012 г. Напуска системата, след като е уволнен дисциплинарно заради разпространяването на фалшиви винетки.
Разследването по делото за убийство показва, че се познавал с Мария от 2009 година, когато са излизали няколко пъти. 3 години по-късно Мария отново му звъннала, за да се видят и това отключило незабавно ревността в настоящата му приятелка Маргарита.
Мария и Маргарита си разменили обидни реплики във Фейсбук. Маргарита започнала да прави сцени на ревност на Менашки. Той пък тръгнал да иска обяснение от Мария защо се заяжда с приятелката му.
От свидетелските показания става ясно, че ден преди кървавата развръзка Маргарита имала рожден ден, но през целия ден с Михаил се карали. Тя настоявала той да набие Мария, за да я накаже.
При една от сцените Михаил извадил законно притежавания пистолет „Глок” и й казал, че по-добре да се самоубие, отколкото да направи това, което го кара. Тогава Маргарита взела пистолета и го насочила към главата си, а след това грабнала нож и заплашила, че ще си пререже вените.
После двамата се сдобрили и все пак празнували РД-то й, но след нова сцена на ревност Менашки грабнал кухненския нож, поръчал такси, отишъл пред хотел „Гларус” и там заклал Мария.
Последният удар бил толкова силен, че острието прерязало гръдната кост на младата жена и попаднало в сърцето, показва експертизата. Мария издъхнала от кръвозагуба.
Впоследствие той бе осъден на 25 години затвор и би следвало в този момент да е зад решетките.блиц

Публикувана на
08 Юли 2024 година