Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Втори арестуван по линия „Русофили“

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство като предметът на разследване по делото се отнася до евентуално разгласяване на информация, представляваща държавна тайна – престъпление по чл. 357 ал. 1 от НК.
При операция на Териториална дирекция Национална сигурност, съвместно с Окръжна прокуратура са задържани двама пловдивчани, заподозрени в разпространение на информация, представляваща държавна тайна. Най-напред тази сутрин бе задържан председателят на Национално сдружение „Русофили“ Златомир Дьовленски.
Вторият задържан е Иван Гълъбов. Допреди 5-6 години той е бил член на БСП. Работи като охранител в хотел в Пампорово и рядко се връщал в Пловдив.
"Виждал съм го по улиците на града, но не зная с какво точно се занимава сега. Не се наемам да коментирам каква държавна тайна са издали двамата с моя приятел Златомир Дьовленски. Само ще кажа, че Дьовленски е младши експерт в Община Родопи и печели проект след проект за нея", коментира депутатът Иван Петков- Бебето.
Преди 2 години Иван Гълъбов е работил заедно с шефа на „Русофили“ – Пловдив в Община Родопи.
Кметът на Община Родопи Павел Михайлов каза, че смътно си спомня за бившия си служител, но категорично отрече тези арести да имат връзка с ръководената от него община и за разкриването на държавна тайна.блиц

Публикувана на
08 Юли 2024 година