Новина от категория България
Архив на публикациите

"Интригантите-дерибеи Джиджи и Бат Рамадан живяха на гърба на д-р Доган"

"Джиджи и Бат Рамадан години наред живяха на гърба на д-р Доган, използвайки, злоупотребявайки с името му без неговото знание". Това заяви днес заместник-председателят на ДПС Станислав Анастасов в ефира на БНТ. "Джиджи сам се разпознава, има един Джейхан Ибрямов. И Бат Рамадан си знае защо е известен така. Обикалят по институции, фирми. Тепърва предстои да установим, но структурите заявиха, че повече така не може да продължава. Това се вижда и от избирателите, защото в тези райони резултатите ни спадат", обясни той как посочените интриганти "дерибействат".
Динко ПЕТКОВ

„А за тези, които са със снето доверие, само те са отстранени, но не от Пеевски, а от парламентарната група, от ръководството на партията. Никой не е отстранявал никого еднолично. С тази теза пак се злоупотребява. Това пак е за спасяване на кожите на същите тези хора", уточни той. И добави: "Тези хора се опитват да припишат собствените си грехове на ръководството на ДПС. Решенията в ДПС се взимат от колективните органи, те са взели решенията за отстраняване на тези хора, след като общинските и областните съвети са взели решението доверието да бъде снето от тези хора. Тези органи се свикват редовно, просто не им даваме гласност.“
Относно вчерашната среща в лятната резиданция в Росенец, каза: "Не сме искали среща с Доган по една проста причина. Колегите поискаха среща с него, за да си поставят личните проблеми. Тези двамата герои, които са в основата на "автентично" ДПС, явно другите 350 000 депесари не са, те действат по този начин, а този начин не е коректен към колективните органи. Когато си минал през 9 области, от силните, и никой не те иска трябва да ти е светнала лампата какво място имаш в колективното тяло, а когато си свикнал да се налагаш над колективното тяло, това вече се нарича дерибействане.“
В прав текст заяви: "Не прави чест на Джевджет Чакъров, че е звънял на областни председатели, за да се опитва да бойкотира заседанието на колективния орган. Хубаво е да застанем с очи пред хората и действията и думите ни да си съвпадат. Областните управители са били заплашвани от Джиджи и Бай Рамадан. И д-рЧакъров е звънял да не идват. Изключително разочароващо, такива методи в ДПС никога не са били използвани. Пробвани са върху цялата структура, просто не са сработили. Мога да ви кажа, че на един от областните председатели е било казано в прав текст, че "довечера като се върне ще го чакат". Аз такова нещо никога не съм виждал, никой не си е позволявал такова поведение. Затова казваме, че тези хора са прекрачили всички граници".
Заместник-председателят на ДПС е категоричен, че "новото начало" в ДПС е факт: "Връщане назад няма. ДПС е модерна партия, в която няма да има заплахи и дерибейства. Депесарите се изправиха срещу дерибеите, това е факт. И на тях не им харесва, те не са готови да се откажат. На каква цена. ДПС има исторически връх в силата си и двама-трима души правят залог цялото бъдеще на ДПС заради личните си амбиции, заради алчност.
Нашите структури са изключително разочаровани от това. Дори старите депесари питат защо когато ДПС е най-силна тези си позволяват да правят такива работи. Очакваме да чуем от д-р Доган послание за единство на партията. Това е истината. Надявам се, че и другите колеги очакват същото. Само това ще направи, запази ДПС силно. Това е факт".
По думите на зам.-председателя на ДПС на 9-ти юни избирателите дадоха много ясен отговор: „Депесарите вярват на г-н Пеевски, вярват на тандема Доган-Пеевски. Затова сме с 50 000 гласа нагоре в България. Каквото искат депесарите, това ще прави ръководството на ДПС.
На въпрос какво е отношението на редовия избирател към тандема Доган-Пеевски, той отговори: Убеден съм, че не мога да си представя, че д-р Доган ще тръгне срещу структурите",
"Кой има интерес от слабо ДПС?", сам попита Станислав Анастасов. И си отговори: "Единия от тези двамата, когато Касим Дал се изправи срещу Доган, взе неговата страна. Звънеше по структурите и говореше врели некипели за д-р Доган. Паметта ми е доста свежа. Сега той се опитва да се представи за автентичен защитник. Структурата помни много добре кой какво е правил през годините. И за г-н Аталай може да се каже много. Тяхната поза не е много искрена. Мълчахме досега, за да не излагаме и тези представители. За да ни е силна къщичката".
Според него обръщението на Делян Пеевски към Ахмед Доган е призив партията да е единна, ДПС да е цяло: Г-н Пеевски каза това, което областните управители поискаха от неговото ръководство. Както сме изпълнявали волята на избирателите, изпълняване и волята на структурите. Призоваваме партията да е единна, цяла и силна. Не е разделена и слаба и не трябва да бъде. Г-н Пеевски каза, че няма да допусне това нещо да се случи - ДПС да е слаба и разединена, той направи всичко необходимо това да не е така. Силното ДПС на Доган и Пеевски е това ДПС, от което депесарите имат нужда". Тандемът Доган и Пеевски правят ДПС силна. Но в случая 2-3-ма интриганти, които структурите обозначиха като дерибеи, в момента се опитват да създават интриги, да пренасят фокуса от себе си, да правят личния си проблем партиен проблем. За съжаление, поне на думи, почти успяха, но не. Днес структурите казаха обратното нещо. Просто няма да им мине номера".
"Не ги наричаме ние дерибеи, структурите така ги обозначиха и свалиха политическото доверие, защото те създават интриги, създават раздор, отблъскват избирателите на ДПС", каза още заместник-председателят на Движението.

Публикувана на
08 Юли 2024 година