Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Арестант се обеси на панталона си

Прокуратурата в Ямбол разследва смъртта на 32-годишен мъж, открит мъртъв в ареста на полицията призори на 6 юли.
Иван Димитров се е обесил на собствения си панталон в 3 часа през нощта. Часове по-рано, след гонка с полицията е задържан в Ямбол по висящо дело за притежание на наркотици. Според запознати става дума за малко количество метаамфетамини.

„Извършен е оглед на местопроизшествието, текат и разпити на свидетели, направена е аутопсия, взета е и кръв за химичен анализ.
Близки предполагат, че той е бил пребит в ареста от служители, превишили правата си. Те са категорични, че мъжът е бит и е починал в резултат на полицейско насилие, заради множество наранявания и изгаряния. Майката на Иван не вярва във версията за самоубийство и настоява за справедливост. Пред една от националните телевизии почернената жена разказа, че синът ѝ бил жизнерадостен човек, влюбен в живота. „Не вярвам да е посегнал на себе си. Съобщиха в 8 сутринта в събота на съпруга ми, че синът ми е починал в ареста и да дойдем да си го приберем", каза тя. Иван работил в приют за животни във Варна, а в злополучния ден се прибрал, за да вземе приятелката си, с която е трябвало да заживеят заедно.
Иззети са записите от камерите в ареста. От тях ставало ясно, че преди смъртта си Димитров е буйствал. Тепърва ще се изяснява дали е бил под влияние на някакъв опиат.лупа

Публикувана на
09 Юли 2024 година