Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Най-щастливата бъдеща пловдивска булка. Обгрижвана е по всички направления

Най-щастливата бъдеща пловдивска булка е от Кючука. Мичето. Живее в един от дългите панелни блокове на бул. „Никола Вапцаров“. Всички й завиждат. Вече е обгрижвана отвсякъде. Зетят е от Перник. Има проспериращ бизнес с винкели

Динко ПЕТКОВ
„Ох, блазе ни, случихме на зет, който не е като мед, а като черен хайвер. Оправен, оправен. Абе момче от Перник, какъв да е. У нас вече сме винкел до винкел. Целите сме овинкелизирани.“, не може да се нахвали бъдещата тъща.
„Нали нашата тази година беше абитуриентка. Тя най-оригинално дойде на бала. Зетят я докара качена на винкели. Фурор предизвика. Ама и момичето ни точно. Като нейният й каза да танцува-манцува в Тримона заедно с другите, ама точно в 00 часа да си е вкъщи. „Гледай да не закъсняваш, че да не заиграе винкела!“, гальовно я предупреди. Закова часовника – в 00 без 1 минута си се върна. Ама зетчето широко скроено. Все гледа на нея да й е хубаво. Никаква ревност. Беше й осигурил за кавалер на бала да й бъде лично ерген 3 Алек. Без да е с тях майка му. Изобщо не се дърпал. Бил информиран за винкелите. Моята много искала да я придружава Леонардо ди Каприо. Не стана работата. Извини се холивудецът, че хванал заушка.
Мичето от Кючука вече е обгрижвана по всички направления. Пожела си ботокс. Още на другия ден долу пред блока паркирал един тир, пълен догоре с ботокс. Евроантлантически, а не китайски. Пада си много по Манол Пейков като певец. Владо Зомбори ще идва да й пее на ушенце „Крокодилът Гена“, гримиран сякаш е в „Две капки вода“ като мастития местен депутат. Ще кандидатства в университета, още не си е избрала в кой. Пристигна съобщение от ректора, не разбрах точно кой, че е приета и даже вече е изкарала успешно първата сесия. „Ами тя още не се е записала, как така?“, питам зетя. „Бабо, спокойно, с професора обсъдихме особеностите на винкелите!“.
Мичето няма никакви проблеми с градския транспорт, като останалите пловдивчани. Зам.-кметът с ресор транспорт й се обажда да пита по коя линия ще пътува. Праща Дошков или някой друг от превозвачите с нея, носи й на ръце климатик, че да не й стане горещо в рейса.
Молът на Сточна гара още го строят. Уредено е обаче за Мичето специално да отваря врата. Каквото си пожелае там, може да си го купува на промоция.
Всеки ден ни звънят. От разните партии и коалиции. Наесен пак щяло да има избори. Предлагат на Мичето избираемо място. Вече й били осигурили преференциите. На един от партийците зетят се тросна: „Абе, мушмул, къде се вреш, каква депутатка предлагаш да стане Мичето, бе, шушумиго? Тя вече е назначена на длъжност „калинка“ в районното кметсво на „Южен“. Спазарихме се с когото трябва. Взимат я, а аз осигурявам винкелите за новия Бетонен мост.“.
Малко се и посдърпаха със зетя. Млади хора, още си напасват. Мичето се нацупи, че той не иска да я уреди в „Ергенът 4“. „Айде сега, за една увяхнала роза да те мляскат лигаво разни ергенчета-аматьори, дето още не са пипали винкел, няма да ти хареса!“, отказа й. Предложи й ако иска да замени Цветанка Ризова в телевизията. Трябвало преди това да изкара курс по кокорене.
Вече е ангажиран ресторанта за сватбата. Много е шик, в Столипиново е, разбира се, не щем да простеем да е някъде другаде. Няма да чакаме кои ще се новите 240 в парламента, че да ги каним тепърва. Те пак ще са си старите, тъй че вече им пращаме поканите. Ще изчакаме да сформират новото редовно правителство, че сватба без министри, сватба ли е.
Игуменът на Бачковския манастир ще ги венчае. Обеща да е свежарка, да не обърка молитвите – вместо „Венчает се рабиня божия Мичето и….“ с някоя молитва против градушка.На всеки сватбар, отчел се както подобава пред булката и младоженеца, ще му бъде поднесен опакован винкел. Меденият месец ще го изкарат романтично – на палатка за двама на остров Адата./сн. shutterstock

Публикувана на
10 Юли 2024 година