Новина от категория България
Архив на публикациите

Голямата Перука от няколко месеца живее в Турция

От няколко месеца бившият президент на БФС Борислав Михайлов живее в Турция, пише „Галерия‘ позовавайки се на свой отлично осведомен източник. Тук му е много по-спокойно и дори може да се разхожда, защото не му се налага да се сблъсква с „комплиментите“ на феновете, които от години го винят за кризата в родния футбол.
Има още две основателни причини да прекарва по-дълго време в Турция. Страда от коварно заболяване на черния дроб, а лечението в Турция е на ниво, специалистите са отлично подготвени.
Преди години му прилоша пред камерите на пресконференция в Сърбия, на която придружаваше тогавашния премиер Бойко Борисов. Домакините от Белград се усетиха, подмишкосаха го и го изведоха от залата, за да се освежи на някое диванче, далеч от любопитните погледи.
Втората тайна причина да предпочита живота в чужбина е, че имало заплахи срещу живота му.
Боби ги е приел сериозно, ще повече, че той от години избягва директен контакт с недолюбващите го запалянковци. Случвало се е дори джипката да го прекара директно през зеления терен на националния стадион, само за да избегне неприятни срещи с журналисти или фенове! Насилието от последния футболен протест засилило опасенията му. Иначе бившият шеф на БФС от край време движи с охрана от яки момчета.
18-годишната му неудачна авантюра начело на БФС вгорчи живота му. А беше забележителен вратар! Всички помним еуфоричния възглас на Борето Касабов от вълшебното американско лято през 1994-та: „Този фантастичен, този невероятен Боби Михайлов!“. Такъв беше, когато хвана две дузпи на Мексико, разплака над 60 000 мексиканци на „Джайънт стейдиъм“, а България полудя от екстаз. Направи страхотна клубна кариера и цели 102 мача за националния отбор.хотарена

Публикувана на
10 Юли 2024 година