Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Б. Б. пита присмял му се ректор дали не е употребен

Изказване на ректора на Софийския университет проф. Иван Илчев тази сутрин провокира Бойко Борисов да излезе с остро отворено писмо срещу него и да го обвини в „проява на недалновидност”. „Много се смях, че прословутата интуиция на Бойко Борисов му изневери. Той подкрепи тези студенти часове преди те да свалят окупацията”, присмя се професорът.

„Не бих искал да откривам в думите ви опити, както вие да бъдете политически употребен, така и да вие да използвате университета и студентите за реализирането на политически гаранции за стабилността на кабинета „Орешарски”, срещу който българските граждани протестират вече над 220 дни”, пише лидерът на ГЕРБ до ректора.
По-нататък той му припомня всички „добри дела”, които кабинетът на ГЕРБ е направил за Алма матер. „Уважаеми проф. Илчев, изненадан съм, че си позволявате като ректор да демонстрирате толкова открито личните си политически пристрастия. Ето защо подчертавам, че това писмо е адресирано до вас в личен план, а не до ректора на най-старото и уважавано висше учебно заведение в България. Затова, както заявих вчера, ще си позволя днес да го напомня и на вас – университетът не е територия, на която да се прави политика. Припомням ви още, че нито вчера, нито при предходната окупация на СУ, аз или депутати от ГЕРБ не сме идвали в университета, за разлика от други политици, чиито имена очевидно услужливо забравяте или умишлено пропускате”.

Публикувана на
28 Януари 2014 година