Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Примамват с пилета в “Пикадили”

Измама с пилета на промоционални цени привлича клиенти в магазините на "Пикадили", сигнализира до агенция ПИК Нина Касобова. Веригата пуска реклама за замразени пилета на шокиращо ниската цена от 2,99 лв., но всъщност такъв продукт в техните магазини няма.

"Първоначално научих за промоцията от моята майка, която е 80 години. Въпреки възрастта си тя тръгва да обикаля из магазините от веригата от петък. за да си купи от тези пилета, които са на половината от цената на другите и да си замрази от тях. Обикаля е магазини на "Пикадили из целия град" докато в последния и прилошало в петък", разказва Касобова. Тя опитала да убеди майка си, че щом пилетата са толкова евтини, явно не са качествени.
"Бях й казала, че не може да има толкова евтини пилета и сирурно са някакви бразилски боклуци и да не си купува. Преди време си купихме бразиски дробчета и бяха ужасни", споделя жената. Пенсионерката все пак тръгнала за евтини пилета.
Тогава лъсва и истината, една от касиерките в магазин "Пикадили" й признава, че такава промоция няма. Цялата рекламна кампания била нагъл опит да прилъжат повече клиенти в магазина - хората идват да търсят от евтините пилета, а щом видят, че няма просто купуват други продукти.
Нина също лично отива в магазина, за да провери за какво става дума.
" В магазина стои надпис на стойка, че тази стока я няма и ще бъде в продажба от понеделник. Служителките от щанда ми казаха, че тази стока не е доставяна в магазина и ми препоръчаха да си купя от другите пилета, които са два пъти по скъпи", разкрива схемата жената.

Публикувана на
17 Февруари 2014 година