Архив на публикациите

Бездомник спечели 2 млн. евро от лотария

Унгарски бездомник спечели над 2 млн. евро с билет, който купил с последните си пари, докато отивал на среща на дружество за борба с алкохолизма, пише в. "Индипендънт". За големия късмет на бездомника се разчуло, след като се разчуло, че някой е направил значително дарение за пансион за бездомни. Ласло Андрашек споделя, че спрял да пие преди пет години, но няма нито работа, нито дом, и бил затънал в дългове. Решил обаче да похарчи последните си дребни пари в джоба за лотариен билет, купен от будка на жп гарата."Посочих шест числа, и добре че продавачката ми каза да посоча и седмо. Казах ѝ да отбележи 24 - и без друго едва ли би имало някакво значение", разказва Андрашек.
55-годишният мъж, чийто живот не ще да е бил от най-щастливите, обаче се оказва с голям късмет: билетът му е печеливш и му носи сумата от 630 млн. форинта - това е една от най-големите печалби в унгарската лотария.
Първото нещо, което той направил с парите, било да върне дълговете, които бил натрупал към своите роднини. После купил на трите си деца апартаменти, както и една кола.
Признавайки, че досега никога не е имал задграничен паспорт, Ласло Андрашек, споделя, че с жена си Анико ще отидат да видят Италия за няколко дни./Блиц

Публикувана на
17 Февруари 2014 година