Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Ученик се удави

Тийнейджър от врачанското с. Крива бара паднал в дълбокия захранващ канал на ВЕЦ "Мездра" и се удавил, въпреки усилията на притекъл се на помощ мъж да го спаси. Тялото му било открито заклещено в решетките на канала от повиканият спасителен екип на пожарната.
18-годишният Милчо Найденов живеел при дяло си в Мездра и учил в местната професионална гимназия по механизация на селското стопанство. В неделя следобед излязъл да се разходи с кучето си покрай Искър близо до юзината. В един момент домашният любимец дръпнал рязко каишката, момчето се подхлъзнало и полетяло по ската на дълбокия 8-метров канал. Намиращ се наблизо рибар видял какво става и се втурнал да помогне на момчето. Преди обаче да успее до стигне до него, водата го погълнала. Мъжът веднага се обадил на тел. 112 за помощ, надявайки се Милчо да изплува и да се задържи в буйната вода.
По-късно полицаите установили, че 11-класникът също е набрал телефона за спешна помощ, но не успял да говори с оператор от центъра, казаха разследващи. Съученици и преподаватели от гимназията на Милчо вчера бяха покрусени от нелепата му смърт. В училището всички го познавали като тихо и неконфликтно момче. Бащата на Милчо починал преди няколко години, а за да го издържа майка му заминала на гурбет в Испания./24 часа

Публикувана на
17 Февруари 2014 година