Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Метнал око на Ева генерал съсипал Гого и „Тоника”

“Гого беше много благ, много разбран. Той е мъченик, защото в продължение на години трябваше да търпи капризите на Ева. Когато не ставаше на нейното, което се случваше изключително рядко, имаше жестоки скандали.
Това продължително потискане може би е довело до срива на нервната му система. И оттук - до тайнственото заболяване, което го вкара в гроба”, единодушни са колеги на двойката, която образува навремето “ядрото” на най-първата “Тоника”.
Много БГ музиканти и естрадни звезди са били свидетели как на турнета в провинцията Ева е гонила благоверния си от хотелската стая, защото хъркал и й пречел да спи, а тя трябвало да е в блестяща форма за концерта.
“Горкият Гого дремеше до сутринта, свит на някой стол във фоайето, само и само да не разваля рахата на властната си половинка. Но тези “бдения” в крайна сметка съсипаха собственото му здраве”, коментират представители на гилдията.
“Ева искаше да бъде лидер не само в семейството, но и в групата Публична тайна е, че не можеха да се дишат с Ваня Костова. Един път Ева тръгна да я бие. Ваня се ядоса и реши да си го върне на Ралица, която пък беше най-кротката в “Тоника”. Диомов се намеси, за да ги разтърве, и оттогава влязоха в конфликт с него”, издават допуснати до кухнята на звездната група.
След скандала Ваня напуска “Тоника”, което също оказва негативен ефект върху чувствителната и ранима душа на Гого.
Най-големият удар върху “Тоника”, която вече е стигнала почти до върха на естрадния Олимп след като през 1977 г. грабват първата награда на “Златният Орфей” с песента “Нека да е лято”, е бруталното разтурване на групата след злополучното турне в СССР и Виетнам. В “Аерофлот” губят куфара на Ева и тя се озовава във Виетнам гола и боса. Една седмица ходи с бельо, измолено от колежките й Росица Борджиева и Галя Ичеренска. И тъй като характерът й по принцип не е от леките, вбесената и изтормозена от натрупаната умора още в съветското турне певица си позволява да наругае социализма и най-свещената от всички свещени крави – Съветския съюз и неговите безумни порядки.
Турнето им във Виетнам наистина можело да се определи като кошмар наяве. Условията в хотела, където ги настанили, били под всякаква критика.
“Ма комари, ма гадинка – страшна работа!” , потръпва и досега Стефан Диомов. “И какво стана – Гого (лека му пръст), Ева и няколко души отказват да легнат в хотела, в който бяхме, докато не се подобрят условията. Но навремето подобна стачка беше недопустима. Още повече в братска на България страна. И аз тогава имах трудната задача да ги накарам да си легнат. Но те си взеха по един стол, застанаха пред хотела и казаха: „Диомов, няма да легнем, докато на нас не ни се подобрят условията, докато на дойде куфарът на Ева....“ И аз им казах: „Вижте, безумци, недейте така, защото това е краят на „Тоника“. Оттук насетне идва мрак, да знаете.“ Защото едно време режимът не беше като в днешна свободна България. И както казах, така и стана. Бяхме в Хайфон, далечен град. И цяла нощ с една „Волга“ от Ханой пътува зам.-министърът на културата, за да види какво става. Защото това е бунт! Те изкараха куфарите си и седнаха на една пейка пред хотела. И казаха: „Докато на нас не ни се предоставят нормални условия, не желаем да бъдем повече във Виетнам.“ Аз ги моля, те ми отвръщат: „На теб като ти се спи, лягай и спи! А пък ние сме решили да се бунтуваме и ще се бунтуваме.“ Казах им: „Да, но аз няма да си легна, защото не съм гадина да си легна. Можех да си легна.“ Орлин Горанов беше с нас – легна си, Росица Борджиева беше с нас – легна си. Става 4-5 часа сутринта, а те не си лягат.
След това ни забавиха няколко дни, защото чакаха доклад от нашето посолство във Виетнам. И когато получиха сигнала, че там имало бунтове, че са протестирали, тогава ни разказаха играта. „Тоника“ беше забранена и с една черна „Волга“, доколкото ми казаха редактори, ген. Жилов (лека му пръст), обикаля националното радио и телевизия и абсолютно всички материали, свързани с нашата дългогодишна дейност, всичко отива в чували и се предава. Тоест – това престава да бъде част от репертоара на телевизията и на радиото”, връща лентата назад Диомов.
Още в зората на демокрацията обаче бивши кадри на ДС започнаха да разпространяват под сурдинка слуха, че “Тоника” паднали жертва на пиянска издънка на Ева. На младини тя била засукана и гореща мадама и някакъв генерал й хвърлил око. Поканил я на купон, половинката на Гого се напила и започнала да танцува като вакханка по масата. В един момент решила да се приземи в скута на генерала,
но заради високия алкохолен градус не улучила “целта” и 20-сантиметровото й остро токче се забило в мъжкия атрибут на нейния високопоставен фен. Той изревал на умряло и припаднал. След като го закърпили, генералът се заклел, че ще отмъсти на Ева, която за малко не го лишила от мъжкото му достойнство, а и на цялата група. И сдържал обещанието си. “Тоника” е попиляна, Ева се покрива в Самоковския женски метох, развеждат се фиктивно с Гого, а отношенията с Диомов са скъсани, защото и двамата го подозират, че той е писал доносите до България.
Гого си нямаше отдушник – нито емоционален, нито сексуален за разлика от почти всички членове на “Тоника”. Ева си имаше много обожатели, Милица – още повече, всеки се успокояваше настрани... Само Гого, който беше като роб на Ева, нямаше мърдане нито на крачка. Не можеше дори да разхлаби веригата, камо ли да я скъса”, коментират колеги на Гого./ Шоу
Сн.: Булфото

Публикувана на
17 Февруари 2014 година