Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Бизнесмен, напуснат от 29-годишната си жена: Боклук, като престанеш да си депутатка, ще гладуваш!

Още докато била депутат 29-годишната Любомила Станиславова започнала дело по Закона за домашно насилие срещу мъжа, с когото живеела на семейни начала. Тя имала две деца от него.
В предишния парламент влязла от ГЕРБ, след мажоритарни избори във Видин, популярна като „детето на партията”. Завършила е реклама и фотография в Нов български университет.

В края на 2012 депутатката подала молба в Софийския районен съд, в която написала, че след конфликт между нея и бизнесмена Цветомир Тошков, той бил упражнил насилие над нея и я заплашил, че “ще й се случи най-страшното”. Обиждал я, сграбчил я за ръката, стискал я и я дърпал, крещял заплашително, блъскал я и я ударил в присъствието на малолетната им дъщеря
По делото бил призован свидетел, който трябвало да разкаже случката от 27 октомври в селото на Цветомир Тошков Протопопинци. Очевидецът знаел, че двамата са вече разделени, но като видял колата на депутатката пред дома му, спрял да говори с нея. Чул викове от къщата - “Не ме блъскай, ще падна!” с женски глас и мъжки: “Излагаш ни, каква си ти, нищо не става от теб!”. После видял как депутатката бързо влиза в колата си и се заключила вътре. След нея вървели мъжът й и свекърва й. Майката на Тошков дърпала вратата, удряла по автомобила и кълняла, а той носел на ръце детето си, което плачело. Дръпнал дръжката на вратата и удрял по колата, като казал, цитиран от свидетеля: “Боклук, като престанеш да си депутатка, ще гладуваш!”.
Докато чакала съдебното решение, по нищо не личало, че депутатката преживява житейска драма
и че има проблеми с домашно насилие. В интервюта и очерци бившата говорителка на община Белоградчик обяснявала, че обича постните манджи и че се определя като успяла жена с професия и семейство. Софийски районен съд установил, че децата се чувстват еднакво добре с всеки от родителите си и са привързани към тях. За свидетеля очевидец магистратите преценили, че описаната от него случка, която дочул от 15 метра през ограда, асми и засадени дървета, противоречи на физическите закони за разпространение на звука и не повярвал на показанията му. Свидетелските показания били определени като пристрастни и в полза на депутатката и съдът не им дал вяра.
Според магистратите ставало въпрос не за проява на домашно насилие, а за битов спор между родители. Три дни след предсрочните парламентарни избори, когато Светославова вече не била народен представител, съдът отхвърлил искането й за защита. Тя обжалвала в Софийски градски съд, но и оттам получила отказ, а според публикуваното съдебно решение трябва да плати общо 440 лева съдебни разноски по двете инстанции. /Монитор

Публикувана на
18 Февруари 2014 година