Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Не му дали сребърници на Алгафари

Медийният експерт Нидал Алгафари напуснал размразения проект на Георги Първанов АБВ заради пари, твърди „Всеки ден". Още в началото на миналата седмица бившият изпълнителен директор на БНТ престанал да ходи на оперативките с експрезидента, тъй като му била отказана поисканата сума за работа по предизборната кампания на Ивайло Калфин.
Румен Петков го скастрил, че сега не е време да се пазарят за пари, а да работят за листата на АБВ. Алгафари изригнал с думите, че няма да работи за тоя дето духа. Когато обявил решението си окончателно, Първанов не го включил в списъка със съратниците си, които да обикалят страната за срещи със симпатизанти тази седмица. Досега азбукарите обиколиха Монтанско, Добричко и Варненско, но заради слабата реклама и лоша организация, претърпяха изключителен провал на повечето места. От орготдела на АБВ са бесни, че Нидал си е тръгнал, защото той определял дневния ред за срещите и връзките с медиите. Сега тази задача се пада на младока Трендафил Величков, който се бореше за шеф на Младежкото обединение на БСП преди 2 години, като протеже на Кирил Добрев и Първанов.
Според запознати Алгафари ще се върне на „Позитано" 20. Той вече обяви, че е бил изключително разочарован от пренебрежението, с което АБВ го третирали и от определението на Първанов за напускането му, че това бил технически проблем. В предаването „Очи в очи” по bTV пък се извини на...себе си, че се подвел да отиде в АБВ. И разкри, че предателството на бившия държавен глава спрямо него не се случва за първи път. Прецедентът в отношенията им бил, когато се е появило досието му с данни, че е работил срещу сирийските тайни служби. Семейството му в Сирия е било под заплаха заради това. Алгафари решил да стане част от АБВ, защото смятал, че проектът на Първанов можел да се превърне в българския еквивалент на гръцката партията ПАСОК. Впоследствие обаче разбрал, че единственото, което се лансира в размразения проект, е личността на Първанов. Призна, че води преговори за присъединяване към партията на Николай Бареков "България без цензура", но оферти имал и от други формации.

Публикувана на
18 Февруари 2014 година