Новина от категория България
Архив на публикациите

Теменуга и Мицубишито живеели като царе, сега ги чака затвор в САЩ

Федералният съд в Чикаго отказа вчера да пусне под гаранция димитровградчанката Теменуга Колева и я остави в ареста, предате Bulgarian International Television (BiT), цитирана от novinarug.com. Срещу Теменуга, известна и като Нушка, са повдигнати 2 обвинения – за измама с паричен превод и за възпрепятстване на правосъдието.
Димитровградчанката скрила от Темида, че разполага с банкова сметка, в която има $25 000. Има опасност Колева да се укрие, ако бъде пусната под гаранция. Според прокуратурата в Чикаго Нушка е била дясна ръка при извършването на престъпления от приятеля си Георги Мартов-Мицубишито, с когото живеят на семейни начала.
Тя е завършила димитровградската ПМГ „Иван Вазов“ и от 10 години живее в САЩ. С и Георги Мартов-Мицубишито са 30-те арестувани за крупна измама за милиони долари, разкрита в Америка и България. Преди 3 дни при мащабна операция на ФБР, съвместно с ДАНС и нашенската прокуратура, зад решетките се оказаха 30 души, 16 от тях българи. Задържаните са обвинени в пране на пари, банкови и измами с кредитни карти за над 10 милиона долара.Във фейсбук дъщеря им Даниела пише на английски, че заминава за Мексико.
Голяма част от парите липсват. Разследващите се съмняват, че е имало изтичане на информация малко преди да бъде проведена акцията. Дъщерята на Жоро Мицубишито и Нушка била пратена по спешност в Мексико три дни преди арестите. Девойката дори се е похвалила във Фейсбук с предстоящия воаяж. „Заминавам за Мексико, чувствам се развълнувана“, пише тя на 22 март.
„Не ме забравяй!“, отговаря й майка й Теменуга, вероятно знаейки, че няма да види скоро дъщеря си. Преди да замине за Мексико, Даниела открито е споделяла със своите приятели за страхотния си живот, който води в Америка. „Моят живот е толкова готин, аз съм късметлийка!", хвали се момичето няколко дни преди да арестуват родителите й.
Задържаните Теменуга и Георги също са парадирали с лъскав начин на живот. Социалната мрежа изобилства от техни снимки, показващи лукса, на който се радват в САЩ. Съпругът й Жоро Мицубишито е заклет покер играч. Неведнъж е ставал шампион на международни турнири, печелейки крупни суми. Веднъж дори спечелил цял покер турнир и взел 90 000 долара. Именно така той обяснил високия си стандарт на живот пред разследващите./Блиц

Публикувана на
29 Март 2014 година