Новина от категория Феномени
Архив на публикациите

Прическата издава с какъв характер сте

Какво може да възбуди мъжкото въображение? Специалисти твърдят, че това са най-вече разпилените по гърба коси, които се полюшват в такт с женската походка или с всяко движение на тялото. Както и къдриците които кокетливо въртят между пръстите си жените. Но също и лекият “любовен гъдел” на женските коси по тялото на партньора.
Специалисти от Академията по фризьорско изкуство в Милано твърдят, че косата много лесно съблазнява мъжа и е сред “най-говорещите” части на човешкото тяло, тя не отстъпва дори на очите и устата. Според експертите прическата може да разкрие много неща за характера на човека.
Например жените, които връзват косата си ниско отзад на врата, са сдържани, уверени в себе си. Твърде зализаните здраво хванали на опашка “гривата си”, са сковани, много взискателни към себе си, комплексирани, даже потиснати.
Особен “издайник” на човешкия характер е бретонът: както при мъжете, така и при жените обикновено под него се крият срамежливите, неуверените, инфантилните. Дългата гъста коса, свободно падаща на женските рамене, казва много неща за характера на притежателката си - една необикновено енергична, волева, доста импулсивна, инициативна и в личните отношения, натура.
А пък дългата коса при мъжете, съчетана с мустаци, брада и бакенбарди, макар и да се възприема като белег на артистичен, анархичен и бохемски характер, невинаги е признак на мъжественост - точно обратното: това съчетание издава комплексираност, инфантилизъм, неувереност в собствената личност, лицемерие. Такива мъже, склонни да се крият зад “завесата” от коси, не са никакви импозантни любовници, както изглеждат, а всъщност са слаби, често истерични интимни партньори.
Мъжете не харесват дами с толкова къси коси, колкото и да са съблазнителни.
На късо подстриганите - с открити уши, врат и чело, са присъщи уравновесеност, борбеност, дух на състезателност. Те са лидери във всичко: в бизнеса, спорта, приятелството, секса.
Най-поносим характер имат хората, предпочитащи стъпаловидната стрижка или онези, които носят средно дълги коси, прикриващи ушите: мъжете с такава прическа се отличават с уравновесеност и сговорчивост, романтици са, способни да се абстрахират от обстоятелствата, а жените са отстъпчиви, спокойни и весели.
Специалистите от Милано считат, че дамите, които предпочитат късото и много късото подстригване, както и онези с екстравагантните и гъстите филирани бретони и високо “взета” на тила коса са склонни към флирт, към играта, изпълнена с рискове, в това число и в любовта и секса, към авантюри, но се отличават и с голямата си практичност. Въображението на вашия партньор може да възбуди само измитата и блестяща коса - затова не пренебрегвайте шампоана. Косата ви трябва да омайва с нежния аромат на парфюм, към който мъжете са много чувствителни. Но не прекалявайте - изберете по-ефирни, не много силни ухания. Играта с краищата на косата, като я навивате с пръстите, е един от изпитаните женски трикове за съблазняваме.
Мъжете не обичат късите и ситно накъдрени коси, за които жените хвърлят много пари и усилия. Представителите на силния пол предпочитат гладката, дълга, права коса./Пикбг

Публикувана на
15 Юни 2014 година