Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Бясно наддаване за кафенето на Римския стадион

„Търгът за даване под наем на кафенето в Римския стадион се превърна в бясно наддаване,“ заяви кметът Иван Тотев. Първоначално участниците са били четирима, един е отпаднал, защото не е отговарял на условията, а втори кандидат се е отказал, когато сумата е достигнала 1900 лева.
Останалите двама кандидати са продължили да наддават, докато единият е спечелил със сумата от 5000 лева с ДДС на месец. Тотев не скри изненадата си от високата сума, при положение, че в кафенето може да се сложат не повече от 15 маси.
Очаква се Римският стадион да отвори официално врати през следващата седмица. Кметът е поканил за церемонията президента нРосен Плевнелиев.
Освен с кафене, обектът разполага с уникална зала за 3 D прожекции, която събира 35 човека. Предстои въвеждането на електронни билети, които ще бъдат комбинирани за няколко туристически обекта в града. „Целта ни е след време туристите от чужбина да могат да си купуват билети онлайн още преди да пристигнат в България“, разказа Тотев. Входът за възрастни ще бъде 6 лева, а за деца 4. Групите ще влизат съответно срещу 5 лева за големи и 3 лева за малките./Дарик

Публикувана на
03 Юли 2014 година