Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Набеденият за ебола бил първият собственик на чейнч бюро

Тодор Кръндев е българинът, който бе набеден, че е заразен с ебола, но се оказа малария, съобщава “24 часа”. Кръндев бе настанен в болница, след като се върна от Сиера Леоне. Геолози твърдят, че е проучвал и че дори има концесия за диаманти там. И може да знае кои българи са проучвали за диаманти или злато в Африка.
Съпругата на Кръндев каза, че мъжът ѝ е бил консултант на фирми в Африка. И помоли за спокойствие поне докато той се възстанови. В обществото на геолозите обикалят мълви за българи, бродещи из Африка за скъпоценности. Това обаче не е широко афиширано, самите търсачи криели това. Познати на Кръндев казват, че той също е пътешественик и любител на авантюрите.
Доскоро е бил на работа в Министерството на икономиката и енергетиката в дирекцията “Природни ресурси и концесии” като главен инспектор в отдел “Контрол”. Само че за по-малко от година, според други дори за 3-4 месеца. В профила си във фейсбук е обявил, че е завършил минно-геоложкия университет “Св. Иван Рилски”, специалност “Въгледобив”. Той също е работил в минното дело у нас.
Той е собственик на първото лицензирано обменно бюро у нас - открито през май 1991 година. После има застрахователни компании, които не можаха да съберат нужния капитал при прелицензирането през 1999 г. Заради бизнес начинанията му през 1994 г. столичен вестник описва Кръндев като втория по богатство българин след Илия Павлов. Самият Кръндев твърди, че това били щуротии./Блиц

Публикувана на
24 Ноември 2014 година