Новина от категория Свободна зона
Архив на публикациите

Заради имам, фен на Ислямска държава, гетото в Пазарджик блокирано

Пред джамията в ромския квартал на Пазарджик са се събрали около 100. Напрежение около сградата възникна, след като жандармерия и служители на ДАНС влязоха вътре и започнаха претърсване в рамките на мащабната спецоперация в града, съобщава радио „Фокус“.
Четири автомобила на полицията и един автомобил на жандармерията са блокирали сградата на джамията. Вътре в са сили на жандармерията, които извършват проверка. Пред нея има събрало се множество. Те твърдят, че не знаят причината за полицейската акция и децата им не са отишли днес на училище.
Пред училище „Димитър Гачев” , намиращо се в близост до джамията, също има кола на жандармерията. Сили на жандармерията има разположени и в близките улици до джамията. Домът на пазарджишкия имам Ахмед Муса Ахмед е бил претърсен от служители на ДАНС. Преди дни срещу него започна ново разследване за призиви за война и антидемократични действия. Има съмнение за връзка на имама с групировката „Ислямска държава“, на която той е бил голям фен, както става ясно от публикациите му и съдържанието на компютъра му. По непотвърдена информация, Ахмед Муса е арестуван, заедно с още няколко сподвижници./Дарик

Публикувана на
25 Ноември 2014 година