Новина от категория България
Архив на публикациите

Скандална снимка с Марин Льо Пен взриви България

Участието на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов в конгреса на крайнодесния Национален фронт във Франция, предизвика силно напрежение в България. Той е участвал инкогнито във въпросното събитие, вероятно, защото през последните седмици търпи силна критика от европейските партии заради ксенофобските си позиции и антиевропейските послания, които отправя.
Марин Льо Пен се финансира чрез сложна схема от банки, които са приближени до руското правителство. Самият Каракачанов вероятно е пропуснал да отбележи, че ще участва във форума, който се провежда в събота и неделя в Лион.
"Символът на Европа не може да бъде Кончита Вурст, а Жана Д'Арк", е заявил Каракачанов в изказването си, цитирано от "Монд". Той е бил сред седем чуждестранни оратори на събитието в Лион, сред които се открояват Андрей Исаев, заместник-председател на долната камара на руския парламент - Думата, и член "Единна Русия", партията на руския президент Владимир Путин, и Андрей Климов, заместник-председател на комисията по външни работи на Съвета на федерацията, горната камара на парламента.
Марин Льо Пен иска да докаже своята тежест в международен план. Седем съмишленици - холандски, руски, италиански, белгийски, австрийски, чешки и български - всички чуждестранни съюзници на крайно дясната партия, дойдоха в събота, 29 ноември, на подиума на петнадесетия конгрес на Националния фронт. Това е един от начините на Марин Льо Пен, за да покаже, че тежи в Европа и на международната сцена, посочва "Монд". "Нашата Европа е от Атлантика до Урал, а не от Вашингтон за Брюксел" започна г-жа Льо Пен приветственото си слово, като посочи, че НФ "не е сам". Тя призова за "ново сътрудничество между народите." Всички говорители защитаваха същата политическа позиция: вирулентен антиамериканизъм, русофилство и враждебност срещу имиграцията.
Всички очакваха изказването на Андрей Исаев, зам.-председател на руската Дума и член на партията на Владимир Путин "Единна Русия".Исаев се е обърна към участниците в конгреса със "скъпи другари" и припомни "историческото приятелство" между Франция и Русия. Той определи като антиконституционен ударът от страна на САЩ във връзка с санкциите, които бяха наложени на Русия заради кризата в Украйна./Пикбг

Публикувана на
30 Ноември 2014 година