Новина от категория България
Архив на публикациите

Става страшно на протест срещу циганин изнасилил петокласник

Напрежението на протеста в село Дебелт днес, който се организира в подкрепа на насиления в училищна тоалетна петокласник Гошко, ескалира след като униформени полицаи откриха камък в джоба на един от протестиращите младежи.
Той е част от бургаска футболна агитка. Лично новият шеф на "Охранителна полиция и КАТ" Иван Вълков е на мястото и се опитва да успокои протестиращите.
Докато полицейският шеф разговаря с едни от най-активните протестиращи, други развяват българския флаг и приканват с мегафон българите да се събудят и да сложат край на циганската престъпност.
На площада пред читалището в Дебелт има около стотина души между които и родители на деца от ОУ "Антон Страшимиров", където е станала гаврата.
„Спрете циганската престъпност, искаме да живеем спокойно в малките населени места и децата ни да ходят необезпокоявани на училище”, призоваха местните хора.
В ромската махала циганите са се събрали в очакване на евентуална атака срещу тях, съобщава "Флагман".
С мегафони протестиращите зоват цялото село да ги подкрепи. „Дошли сме на мирен протест, искаме правата на хората да бъдат защитени. Няма да правим провокации”, казаха младите протестирещи
Според присъстващи на протеста този понеделник извършителят на гнусното деяние срещу Гошко е извършил нов сексуален „подвиг”. /Блиц

Публикувана на
10 Декември 2014 година