Новина от категория България
Архив на публикациите

В махалата на циганина изнасилвач се въоръжават

Кордон полицаи с щитове пазят ромската махала в село Дебелт, която за малко да бъде щурмувана от над 50 младежи с качулки. Циганите излязоха по калните пътеки, готови за война, съобщава "Флагман".
Всеки от тях е въоръжен с нож или пистолет. От ромската махала за преговори с полицаи и медии пристигна пийнал циганин, който заяви, че иска групата да се махне оттук. Той показа на кръста си закачени в бойна готовност нож и пистолет. Според негов съсед семейството на изнасилвача Асен било в ромската махала в момента и не е напуснало селото.
„Българи юнаци!” и „Еничари” крещяха младежите срещу ромите. Момчетата заявиха, че няма да вдигнат ръка срещу българин, затова спазваха всички указания на полицаите. Приготвените за атаката пиратки бяха хвърлени в поляните наоколо. Така младежите искаха да покажат на циганите, че няма да им позволят да вършат безразборно престъпления.
До безредици не се стигна, протестиращите се разотиват, а ромите се прибраха в колибите си. Полиция остава да пази района./Блиц

Публикувана на
10 Декември 2014 година